Ο «Πινόκιο» ανεβαίνει στο «Τέχνης»

Ο «Πινόκιο» ανεβαίνει στο «Τέχνης»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ. Οι φωτισμοί, το θέατρο σκιών και τα στοιχεία της Κομέντια ντελ Αρτε συνυπάρχουν στη φετινή παράσταση που ανεβάζει η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Τέχνης. Ακολουθώντας την πετυχημένη συνταγή των τελευταίων χρόνων, το δίδυμο των Δημήτρη Δεγαΐτη που υπογράφει τη σκηνοθεσία και της Ανδρης Θεοδότου, η οποία ανέλαβε τη διασκευή, σειρά έχει φέτος ο «Πινόκιο», έργο που κάνει πρεμιέρα την Κυριακή (13/11) σε ένα μουσικό-θεατρικό ανέβασμα.

Μέσα από τον γοητευτικό τρόπο αυτοσχεδιασμού που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις για παιδιά στο Θέατρο Τέχνης, οι ηθοποιοί δημιουργούν με τα σώματά τους τα εργαλεία ενός εργαστηρίου μαριονέτας, ένα τσίρκο, ακόμα και την κοιλιά μιας φάλαινας. Αυτές τις γνωστές και αγαπημένες σκηνές από το παραμύθι του Κάρλο Κολόντι που όλοι γνωρίζουμε.

Στην παράσταση του Θεάτρου Τέχνης παίζουν οι Κώστας Βελέντζας, Δημήτρης Δεγαΐτης, Ανδρη Θεοδότου, Σαμψών Φύτρος, Σταύρος Σβήγκος, Γεράσιμος Σκαφίδας, Φωτεινή Αθερίδη και Κώστας Συλβέστρος. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Πάρι Μέξη, η μουσική του Νίκου Τσέκου, η χορογραφία της Λίας Τσολάκη και οι φωτισμοί του Κωστή Καπελώνη.

Θέατρο Τέχνης, Φρυνίχου 14, Πλάκα, τηλ. 210 3222464

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή