Ευτυχισμένα Χριστούγεννα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΟΥΟΛΛΥ ΛΑΜΠ

Η ωραιότερη ευχή. Μία χριστουγεννιάτικη ιστορία

μτφ.: Χ. Παπαδημητρίου

εκδ. Πατάκης

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή της ανταλλαγής δώρων, των στολισμένων σπιτιών και της αφήγησης ιστοριών. Ο Γουόλλυ Λαμπ, μέσα από τις σελίδες της δικής του «χριστουγεννιάτικης ιστορίας» μοιράζει απλόχερα ξεκαρδιστικές ιστορίες από την οικογένεια Φανιτσέλλο και τα Χριστούγεννα του 1964, και μοιράζεται μαζί μας, με μία διόλου επίπλαστη παιδικότητα, φάτσες παιδικές, σχολικές σκανδαλιές και περιπέτειες μικρών και μεγάλων.

Με φόντο την Αμερική του 1964, τους πραγματικούς και χάρτινους, τηλεοπτικούς και μουσικούς ήρωές της (ο πρωτότυπος τίτλος παραπέμπει στο σουξέ της Ντάστυ Σπρίνγκφηλντ «Wishin’ and Hopin’»), ο Λαμπ ανασυνθέτει γλαφυρά την «εποχή της αθωότητας» και κυρίως τον «κόσμο των μικρών» σε τρεις «μικρόκοσμους»: τον οικογενειακό, τον σχολικό και εκείνο των αναμνήσεων, που έρχονται στον νου των μεγάλων τις γιορτινές μέρες. Ο δεκάχρονος Φέλιξ (στα λατινικά «Ευτύχης») ετοιμάζεται για τη σχολική παράσταση στο καθολικό σχολείο της πόλης, η οικογένεια βρίσκεται στον πυρετό ενός τηλεοπτικού σόου μαγειρικής, το σχολείο έχει τους κανόνες του, μία νέα «γαλλικού» που μυρίζει μιγκέ, αλλά και μία καινούργια μαθήτρια που μιλάει αγγλικά με βαριά προφορά, που παραπέμπει στον Ψυχρό Πόλεμο. Η συνταγή της «χριστουγεννιάτικης ιστορίας» είναι ανάλαφρη και γλυκιά, η αφήγηση πασπαλισμένη με νοσταλγία και χιούμορ. Ενα ανάγνωσμα για μικρούς και μεγάλους «λιχουδιάρηδες» της χριστουγεννιάτικης λογοτεχνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή