ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κουαρτέτο Danel

Δελφοί

Ενα αφιέρωμα στον Ρώσο πιανίστα και συνθέτη Dmitri Shostakovich και τους φίλους του συνθέτες Tishchenko και Weinberg παρουσιάζει απόψε στις 9.30 μ.μ. το κουαρτέτο εγχόρδων Danel από το Βέλγιο στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών. Οι Marc Daniel, Vlad Bogdanas, Gilles Millet και Guy Danel έχουν, μεταξύ άλλων, ηχογραφήσει το σύνολο των 15 κουαρτέτων του Shostakovich. Η συναυλία θα μεταδοθεί ζωντανά από το Τρίτο Πρόγραμμα.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Symbiosis»

Θεσσαλονίκη

Εργα παιδιών και εφήβων μεταναστών, που συμμετείχαν στο μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, εκτίθενται ώς τις 8 Ιουλίου υπό τον τίτλο «Symbiosis: Το νέο μας σπίτι». Η έκθεση περιλαμβάνει δημιουργίες παιδιών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα αποτελέσματα της δράσης για μικρότερα παιδιά και τους γονείς τους.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε

Καβάλα

Ρεσιτάλ μουσικής δωματίου με σονάτες του κλασικισμού, του ρομαντισμού και του ιμπρεσιονισμού θα δώσει η ταλαντούχα νεαρή βιολονίστα και υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε, συνοδευόμενη από τον διακεκριμένο πιανίστα και πατέρα της, Ούβε Μάτσκε, την Τρίτη 10 Ιουλίου στο Κινηματοθέατρο Οσκαρ, στην Καβάλα, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου». Στις 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Γιώργος Λυκουρόπουλος

Πάρος

Εκθεση φωτογραφικών ντοκουμέντων του Καρυστινού φωτογράφου Γιώργου Λυκουρόπουλου με τίτλο «Από την Κάρυστο μέχρι την Πάρο – Ατμόπλοια Τόγια 1853-1892» φιλοξενείται ώς τις 10 Ιουλίου στη νέα αίθουσα πολιτισμού του Δήμου Πάρου, στο λιμάνι της Νάουσας. Το αφιέρωμα αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Τόγια από την Κάρυστο, που αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις της χώρας ως το πρώτο μισό του 20ού αιώνα.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Υπαίθριες προβολές

Καλαμάτα

Με την ταινία «Ο κήπος με τ’ αμέτρητα παράθυρα» του Λευτέρη Ξανθόπουλου συνεχίζεται το αφιέρωμα του 2ου Φεστιβάλ Υπαίθριων Προβολών Καλαμάτας σε σημαντικούς Ελληνες δημιουργούς. Σήμερα στις 9.30 μ.μ., στον αύλειο χώρο του «Καφέ – Σινέ». Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή