O Μorrissey δεν λέει να ξεθωριάσει και επιστρέφει στην Αθήνα

O Μorrissey δεν λέει να ξεθωριάσει και επιστρέφει στην Αθήνα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θυμάμαι την τελευταία εμφάνιση του Morrissey στην Αθήνα, τον Νοέμβριο του 2006 στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο όταν κόσμος βρισκόταν έξω από τις πύλες ώρες προτού αυτές ανοίξουν.

Κόσμος που στην πίσω τσέπη του παντελονιού του είχε γλαδιόλες, όπως εμφανιζόταν ο Μοζ τη δεκαετία του ’80 με τους Smiths. Ο πόρτες άνοιξαν και έτρεξαν για το προστατευτικό κάγκελο της σκηνής, για να είναι όσο πιο κοντά του γίνεται. Περιμένοντας τραγουδούσαν το όνομά του και αναρωτιόντουσαν αν θα παίξει κάτι από Smiths… Και έπαιξε.

Πρώτο τραγούδι: Ρanic in the streets of London, panic in the streets of Birmingham, για να γίνει πανικός. Για να γίνει μία αξιομνημόνευτη συναυλία, γεμάτη συναισθηματισμό από ένα ίνδαλμα που, σε αντίθεση με πολλούς της εποχής του, δεν λέει να ξεθωριάσει. Εξι χρόνια έχουν περάσει από τότε και ο Morrissey επιστρέφει σε μια από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες του καλοκαιριού.

Δευτέρα 16 Ιουλίου, ο Λυκαβηττός θα υποδεχθεί μία από τις πιο εμβληματικές και επιδραστικές φιγούρες της μουσικής, η ιστορία του οποίου ξεκινά με τους Smiths. Οι Smiths ήταν ουσιαστικά ο Στίβεν Πάτρικ Μόρισεϊ και ο Τζόνι Μαρ. Ο Morrissey στους στίχους και ο Marr στις κιθάρες ήταν ένα από τα πιο παραγωγικά δίδυμα που η μεταξύ τους χημεία είχε σαν αποτέλεσμα ένα μουσικό «μπαμ» που αποτέλεσε τη μαγιά για τη μετέπειτα άνθηση της βρετανικής κιθαριστικής ποπ ροκ.

Οι λογοτεχνικοί, ποιητικοί στίχοι του Morrissey ήταν οξυδερκείς, γεμάτοι χιούμορ, και είχαν μια γερή δόση από τον ρομαντικό λυρισμό του Οσκαρ Ουάιλντ, μία από τις μεγαλύτερες επιρροές του Morrissey. Οταν οι Smiths διαλύθηκαν, ο Morrissey συνέχισε σόλο, διατηρώντας και ενισχύοντας την όλη αύρα που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του. Ηχογραφούσε μόνο όταν είχε κάτι καινούργιο να πει και έκανε εκλεκτές εμφανίσεις.

Και αυτοβιογραφία

Η επερχόμενη συναυλία του αναμένεται να είναι άλλη μία εκλεκτή του εμφάνιση, στην οποία θα περιμένουμε να ακούσουμε καινούργια τραγούδια από τον επερχόμενο δίσκο του, η ημερομηνία κυκλοφορίας του οποίου ακόμη δεν έχει ακόμη οριστεί.

Ωστόσο, έχει οριστεί η ημερομηνία κυκλοφορίας της αυτοβιογραφίας του που θα είναι 660 σελίδες και θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή