Σε πρωτο πλανο…

2' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

…Ενας αγαπημένος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο Πίτερ Ο’ Τουλ, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να εγκαταλείψει την ηθοποιία στα 79 του χρόνια. Ο Ιρλανδός σταρ, γνωστός περισσότερο για τον ρόλο του στην ταινία «Λόρενς της Αραβίας», δήλωσε: «Λέω στο επάγγελμά μου αντίο, με στεγνά μάτια και ευγνωμοσύνη. Είναι καιρός για μένα να παραδοθώ. Η διάθεση για να επιστρέψω στη σκηνή και την οθόνη έχει φύγει. Δεν θα επιστρέψω». Ο Πίτερ Ο’ Τουλ, ύστερα από μια λαμπερή καριέρα που διήρκεσε 50 χρόνια, δεσμεύτηκε να αφοσιωθεί τώρα στη συγγραφή του τρίτου τόμου της αυτοβιογραφίας του.

…Από τότε που κυκλοφόρησε στην Αμερική έχει εγκαινιάσει ένα νέο είδος ερωτικής λογοτεχνίας. Πρόκειται για την τριλογία της Αμερικανίδας Ε. L. James, «Πενήντα αποχρώσεις» και ήταν το πρώτο διεθνές μπεστ σέλερ που κυκλοφόρησε σε μορφή e-book. Η συγγραφέας έχει εργαστεί στον χώρο της τηλεόρασης, είναι παντρεμένη, μητέρα δύο παιδιών και ζει στο Λονδίνο. Από παιδί ονειρευόταν να γράψει ιστορίες που θα τις ερωτεύονταν οι αναγνώστες. Και το έκανε. Σήμερα η τριλογία μεταφράζεται σε 35 γλώσσες, ενώ θα γίνει και κινηματογραφική ταινία από την Universal. Στα ελληνικά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πατάκη» ο πρώτος τόμος της τριλογίας «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι». Το δεύτερο και το τρίτο βιβλίο θα κυκλοφορήσουν στα ελληνικά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και Δεκέμβριο αντίστοιχα.

…Καρδιά του καλοκαιριού και ήδη πολλά θέατρα ανακοινώνουν τα έργα του φθινοπώρου. Μία διεθνής κινηματογραφική επιτυχία, η ταινία «Rain Man» (1988) με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Τομ Κρουζ, θα ανέβει στο θέατρο Γκλόρια το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Εχει ανέβει σε πολλές χώρες και στο Γουέστ Εντ έκανε επιτυχία το 2008. Τώρα, στην ελληνική εκδοχή του, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, μετάφραση Θοδωρή Πετρόπουλου, σκηνικά Εύας Νάθενα και με πρωταγωνιστές τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και τον Γιάννη Στάνκογλου. Παίζουν επίσης οι Κλέλια Ρένεση, Θοδωρής Ρωμανίδης, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Μαρία Μπεληγιάννη και Γιάννης Καρατζογιάννης. Εχει ήδη μπει στην ατζέντα μας.

…Μία από τις πιο σύγχρονες θεατρικές σκηνές της Αθήνας, το θέατρο «Ανεσις», αλλάζει χέρια και από την προσεχή σεζόν, την καλλιτεχνική διεύθυνση του χώρου αναλαμβάνει ο Τάσος Ιορδανίδης, ο οποίος «μετακομίζει» από τη Β΄ σκηνή του θεάτρου Αλμα, στην οποία στεγαζόταν τα τρία τελευταία χρόνια. Εκεί, παρουσίασε για δύο συνεχόμενες σεζόν (2009-11) τις «Επικίνδυνες σχέσεις» (Βαλμόν) του Λακλό σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, ενώ την περσινή σεζόν 2011-12, ανέβασε την κωμωδία «Ιδιωτικές ζωές» (Ελιοτ) του Νόελ Κάουαρντ σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη. Επίσης, διασκεύασε και σκηνοθέτησε την παρωδία του Μάρτιν Ντάουνινγκ «Τερατώδη προβλήματα». Ο καλλιτεχνικός σχεδιασμός του θεάτρου «Ανεσις» θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

…Θεατρικού χειμώνα συνέχεια… Στο Από Μηχανής Θέατρο (Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο) ο Ακις Βλουτής θα συνεργαστεί πάλι με την Αντζελα Μπρούσκου, στο περίφημο «Κουαρτέτο» του Χάινερ Μύλλερ (Νοέμβριος). Ομως θα είναι η πρώτη του συνεργασία με τον Δημήτρη Λιγνάδη, στον ίδιο χώρο, τον Φεβρουάριο του 2013 στο «Πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέι» του Οσκαρ Ουάιλντ. Οσο για το ποιος θα υποδυθεί τον Ντόριαν Γκρέι στην ηλικία των 18 χρόνων, η ακρόαση θα γίνει αρχές Σεπτεμβρίου…

…Για δεύτερη φορά θα γίνει φέτος το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Αργοσαρωνικού με συναυλίες στον Γαλατά, στον Πόρο, στην Υδρα και στα Μέθανα. Οι συμμετοχές είναι υψηλού επιπέδου και οι συναυλίες θα δοθούν στο διάστημα μεταξύ 31 Ιουλίου και 7 Αυγούστου. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναυλίες και τους καλλιτέχνες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.leondari-ensemble.com

…Εχουν κάνει διάφορες αθηναϊκές διαδρομές οι εκδόσεις «Κριτική». Αυτή τη φορά μετακόμισαν στον χώρο που μέχρι τώρα στέγαζε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης, το ΕΚΕΜΕΛ, που ολοκλήρωσε τη διαδρομή του. Ετσι, οι εκδόσεις «Κριτική» από την περασμένη Δευτέρα βρίσκονται στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 4, στα Ιλίσια, (στάση Μετρό, Μέγαρο Μουσικής). Και συνεχίζουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή