Η «Μουσική Σύναξη» στον Ταΰγετο

Η «Μουσική Σύναξη» στον Ταΰγετο

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μία εβδομάδα, τα χωριά του Ταϋγέτου θα ζήσουν διαφορετικά. Από αύριο έως και τις 28 του μήνα, η δεύτερη «Μουσική Σύναξη» θα φέρει καλλιτέχνες και δημιουργική πνοή μέσα από νέες εμπειρίες και συναντήσεις.

Στα χωριά Αλαγονία, Αρτεμισία, Νέδουσα και Πηγές του Ταϋγέτου, κάτοικοι και επισκέπτες μπορούν να βιώσουν το πρόσταγμα της εποχής μας. Πώς δηλαδή, μια συντροφιά νέων και δημιουργικών ανθρώπων, εκείνοι που έδωσαν πνοή στη «Μουσική Σύναξη» και επιμένουν να την κάνουν θεσμό, μπορεί να αλλάξει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής. Τον πυρήνα της «Μουσικής Σύναξης» αποτελούν σεμινάρια μουσικών οργάνων, θεατρικά και τεχνικά εργαστήρια, που απευθύνονται σε μουσικούς, ηθοποιούς, παιδαγωγούς, τεχνικούς και γενικώς σε άτομα που εμπλέκονται με την τέχνη της μουσικής και του θεάματος. Ταυτόχρονα πραγματοποιούνται συναυλίες, παραστάσεις και παράλληλες δράσεις που απευθύνονται σε φίλους της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, του εναλλακτικού τουρισμού, της θερινής ορεινής διαβίωσης, καθώς και στους κατοίκους κι επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής.

Είναι με άλλα λόγια η «Μουσική Σύναξη» ένας άλλος τρόπος, πλήρης και σύνθετος, να δει κανείς τον πολιτιστικό τουρισμό και τη σύνθεση κουλτούρας, φύσης, επισκεπτών και τοπικών κοινωνιών. Οι συναυλίες που θα δοθούν από γνωστούς καλλιτέχνες μπορούν να φέρουν κόσμο και από μακριά. Ενδεικτικά αναφέρουμε την εναρκτήρια συναυλία του Βαγγέλη Γερμανού (21/7), του Θανάση Παπακωνσταντίνου (22/7), της «Μικρασιάτικης Ζυγιάς» (23/7), των Haig Yazdjian, Γιώτη Κιουρτσόγλου, Βαγγέλη Καρίπη (24/7), του «Λαϊκού Πάλκου» (25/7). Το πρόγραμμα συμπληρώνουν, πέρα από τα εργαστήρια και τα σεμινάρια, αφηγήσεις παραμυθιών για μικρούς και μεγάλους, παραστάσεις, προβολές, έκθεση φωτογραφίας και ομάδες κρουστών. Τη διοργάνωση αναλαμβάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας bassaviola art productions. Ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα της «Μουσικής Σύναξης». Εχει πίστη στο αύριο.

– www. bassaviola. gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή