ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟ ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Εδιμβούργο, γνωστό και από το περίφημο Φεστιβάλ του (3-27 Αυγούστου), είναι η πρωτεύουσα της Σκωτίας και η ατμοσφαιρική, γενέθλια πόλη του Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον και του Αρθουρ Κόναν Ντόιλ. Επίσης, η δεύτερη κατά σειρά «Αθήνα» στην Ευρώπη (μετά το Μόναχο), χαρακτηριζόμενο ως «Αθήνα του Βορρά», με περίφημο πανεπιστήμιο. Το ύμνησαν μεταξύ πολλών η Σαρλότ Μπροντέ («η δική μου ρομαντική πόλη») και η Τζορτζ Ελιοτ («ήταν σαν να ξυπνούσα στην Ουτοπία»), ενώ ο Γκέμπελς ονειρευόταν διακοπές «σ’ αυτό το εξαιρετικό, θερινό θέρετρο, όταν θα εισβάλουμε στη Βρετανία» και απαθανατίστηκε πρωτίστως στα έργα των Ιρβαϊν Γουέλς και Ιαν Ράνκιν.

Η σύγχρονη βιογραφία της πόλης είναι συνυφασμένη με τη συγκινητική ιστορία του φοξ-τεριέ «Μπόμπυ», που επί 14 χρόνια δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή τον τάφο του αφεντικού του, στο περίφημο νεκροταφείο Greyfriars. O επισκέπτης μπορεί να επισκεφτεί την Παλιά Πόλη και το επιβλητικό Κάστρο, να χαθεί στις περίφημες Princess, George, Queen και Rose Street και τις παρόδους τους, να αφεθεί στις νότες μιας γκάιντας, παιγμένης από έναν απόγονο των Highlanders, ή να επισκεφτεί το πολυσυζητημένο νέο συγκρότημα του Κοινοβουλίου και την Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας.

Στο «Μπάφετ Κινγκ Ρέστοραντ», η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έγραψε ορισμένα κεφάλαια του «Χάρι Πότερ». Οι φίλοι του ουίσκι και των βιβλίων θα βρουν καταφύγιο στα μπαρ και τα εξαιρετικά βιβλιοπωλεία, και η καρδιά του ποδοσφαιρόφιλου θα χτυπήσει έντονα στο ανακαινισμένο Tynecastle, την έδρα των Hearts. Μια εκδρομή στη θάλασσα θα προσφέρει χαλαρωτική βόλτα στην απέραντη, υγρή αμμουδιά ή ψάρι σε παραλιακό εστιατόριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή