Ατζέντα

3' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Στην Κεφαλονιά, στον Βοτανικό Κήπο, παρουσιάζεται απόψε στις 8.30 το βιβλίο «Ιόνια Χλωρίδα. Από τη συλλογή φυτών του Βοτανικού Κήπου Κεφαλονιάς».

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ιδρυμα Φωκά-Κοσμετάτου και ομιλητές θα είναι ο ζωγράφος Παύλος Σάμιος και η μεταφράστρια και κριτικός Σεσίλ Ιγγλέση Μαργέλλου. Παράλληλα, θα λειτουργεί έκθεση

με έργα Σάμιου εμπνευσμένα από τα φυτά της ιόνιας χλωρίδας.

– Η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει σήμερα και αύριο (9 μ.μ.) στο Ηρώδειο τη διάσημη όπερα του Πουτσίνι «Τόσκα»

στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Σκηνοθεσία Ούγκο ντε Ανα. Διεύθυνση ορχήστρας Μύρων Μιχαηλίδης.

– Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Πέτρος Γαϊτάνος δίνουν απόψε συναυλία στο Μουσικό Προαύλιο του Badminton (προπώληση www.viva.gr, 13855, 210 8840600).

– Τον «Οδυσσεβάχ» της Ξένιας Καλογεροπούλου παρουσιάζει το Θέατρο του Βορρά με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο. Σκηνοθεσία Κώστας Γάκης. Σήμερα (9.15 μ.μ.) στη Νέα Μάκρη και αύριο (29/7) στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά (9.15 μ.μ.).

– Το ντουέτο «Αλίκη & Αλέξανδρος» δίνει απόψε στις 9.30 συναυλία στο «Βρυσάκι» (Βρυσακίου 17, Πλάκα). Ελληνικό έντεχνο τραγούδι. Είσοδος 10 ευρώ με ποτό.

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Νοσταλγία για την παλιά «Μάσκα»

Οσοι θεωρούν εαυτούς «μασκόφιλους» και «μασκονοσταλγούς» ας έρθουν τη Δευτέρα (9 μ.μ.) 30 Ιουλίου στο Art Bar «Poems and Crimes» των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγίας Ειρήνης 17, Μοναστηράκι, τηλ. 210 3228839) για να μοιραστούν τη χαρά μιας βραδιάς αφιερωμένης στο θρυλικό περιοδικό που στοίχειωσε γενεές. Η «Μάσκα» έχει μεγάλη ιστορία ως περιοδικό αστυνομικών ιστοριών και μυστηρίου, έκδοση που επί δεκαετίες έμπαινε ως ελληνικό pulp σε χιλιάδες ελληνικά σπίτια. Οσοι παραστούν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Τζίμμυ Κορίνη, συγγραφέα και τελευταίο διευθυντή της «Μάσκας», που κάνει δυναμική επανεμφάνιση με το μυθιστόρημα «Η τρίτη ψήφος». Κι επειδή ο Τζίμμυ Κορίνης υπήρξε «είδωλο» του θρυλικού συγκροτήματος των Idols, η βραδιά θα εμπλουτισθεί με live μουσική των Idols από τον Βασίλη Κωνσταντινίδη.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Γεωγραφία μνήμης στη μυθική Αίγινα

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης είναι ένας ζωγράφος που αντλεί από μία μεγάλη δεξαμενή αισθητικών και ιστορικών αναφορών. Ο πολιτισμικός εκλεκτικισμός του και η βαθιά ενσυναίσθηση που τον χαρακτηρίζει για τόπους και χρόνους τον οδήγησαν αυτή τη φορά σε μία «εικαστική χαρτογραφία» της αγαπημένης του Αίγινας. Η νέα έκθεση του Ανδρέα Γεωργιάδη με τίτλο «Τα δίφυλλα της Αίγινας» εγκαινιάζεται σήμερα στην Αίθουσα Τέχνης «Εγινα – Αίγινα» (Αιακού 23, τηλ. 22970 -23.967, έως 2 Σεπτεμβρίου). Πρόκειται για ακουαρέλες και μελάνια σε χαρτί, έργα στα οποία ο Ανδρέας Γεωργιάδης ξεδιπλώνει ένα τεράστιο συναισθηματικό απόθεμα για την Αίγινα, ως τόπο μύθου, ονείρου και στοχαστικών προβολών. Παράλληλα, εντάσσει αυτή τη σοδειά εικαστικών έργων στη μακρά παράδοση καλλιτεχνικής απόδοσης του νησιού, που πάντα εμπνέει και συγκινεί μέσα από την αρχέγονη λιτότητά του. Υπάρχει μία υπόγεια δύναμη που ενώνει και τυλίγει όλα τα έργα της έκθεσης.

ΜΙΚΡΗ ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

«Επίδαυρος, ένα ντοκιμαντέρ»

«Επίδαυρος, ένα ντοκιμαντέρ» είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζουν οι Ανέστης Αζάς και Πρόδρομος Τσινικόρης (ομάδα Projector) απόψε για δεύτερη και τελευταία βραδιά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Πρόθεση, να δημιουργηθεί μια σκηνική τοπογραφία, βασισμένη σε ζωντανές μαρτυρίες και ιστορική έρευνα, με πρωταγωνιστές κατοίκους της περιοχής, καλλιτέχνες και θεατές: από τις μακρινές μνήμες (πρώτη παράσταση το 1938, γενική δοκιμή Φεστιβάλ Επιδαύρου το 1954) έως σήμερα.

ΣΠΕΤΣΕΣ

Σύγχρονη κεραμική

Αν βρεθείτε στις Σπέτσες, έως 8 Αυγούστου, σημειώστε ότι στην γκαλερί «Ακρόπρωρο», στο Παλιό Λιμάνι, παρουσιάζεται η έκθεση κεραμικής της Αντωνίας Λεκατσά. Η αγαπητή στο κοινό του νησιού δημιουργός, είναι εκφραστής της ελληνικής κεραμικής και της δωρικότητας της φόρμας.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Τρωάδες

Στο 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Αίγινας, μια αξιόλογη προσπάθεια που φέτος άρχισε στις 13 Ιουλίου, παρουσιάζεται ως καταληκτήρια παράσταση η παραγωγή «Τρωάδες-Εmergency Landing», μία ενδιαφέρουσα και τολμηρή ανάγνωση του αρχαίου δράματος σε σκηνοθεσία Πάνου Παπαγεωργόπουλου. Οι ερμηνείες, με προεξάρχουσα αυτή της Αγγελικής Λεμονή, στον ρόλο της Εκάβης, έχουν επαινεθεί. Η αξιόλογη μουσική είναι του Χρύσανθου Χριστοδούλου. Η παράσταση θα δοθεί, αύριο Κυριακή, στις 9 μ.μ., στο Κυβερνείο της Αίγινας.

ΚΟΣΜΗΜΑ

Μουσείο Μπενάκη

«Από τον Picasso στον Koons. Κοσμήματα καλλιτεχνών» είναι η ενδιαφέρουσα έκθεση που συνεχίζει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Μουσείο Μπενάκη δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να την επισκεφθεί. Επιλογή κοσμημάτων σχεδιασμένων από μερικούς από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του δεύτερου μισού του 20ού και του 21ου αιώνα. Εργα που προέρχονται στην πλειοψηφία τους από την προσωπική συλλογή της επιμελήτριας της έκθεσης Diane Venet. Εως τις 2/9. Κουμπάρη 1.

ΘΕΑΤΡΟ

Στο Χυτήριο

Η παράσταση του θεάτρου «Κνωσσός» «Ο κόσμος είναι σφαίρα που γυρίζει» με κείμενα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη παρουσιάζεται στην αυλή του θεάτρου «Χυτήριο», για δύο τελευταίες βραδιές την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη. Η σκηνοθεσία είναι του Λάμπρου Τσάγκα, τα σκηνικά και κοστούμια της Χριστίνας Οικονόμου. Παίζουν οι Λ. Τσάγκας, Δ. Καλαχώρα και Γ. Κατινάς. Εναρξη 9.15 μ.μ. Ιερά Οδός 44, Γκάζι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή