Κωμωδία του Μολιέρου στην Επίδαυρο

Κωμωδία του Μολιέρου στην Επίδαυρο

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσοχή, προσοχή. Αυτή η παράσταση θα δοθεί στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Αυγούστου. Πρόκειται για τη δεύτερη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, την κωμωδία του Μολιέρου «Αμφιτρύων» σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και μετάφραση Χρύσας Προκοπάκη.

Ο Λευτέρης Βογιατζής θα σκηνοθετήσει την Αμαλία Μουτούση (Αλκμήνη), τον Γιώργο Γάλλο (Αμφιτρύωνα), τον Νίκο Κουρή (Δία), τον Δημήτρη Ημελλο (Σωσία), τον Χρήστο Λούλη (Ερμή), την Εύη Σαουλίδου (Κλεάνθη) και τη Στεφανία Γουλιώτη (Νύχτα) καθώς και μερικούς νέους αλλά ταλαντούχους ηθοποιούς που θα υποδυθούν τους στρατηγούς (Κωνσταντίνο Αβαρικιώτη, Κωνσταντίνο Ασπιώτη, Κωνσταν. Γιαννακόπουλο, Ανδρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Νικόλα Χανακούλα).

Πρόκειται για μια κωμωδία που γράφτηκε το 1668, στην οποία ο Γάλλος κλασικός συγγραφέας θίγει έμμεσα τις ερωτικές περιπέτειες του Λουδοβίκου 14ου και σατιρίζει τον αμοραλισμό των ισχυρών και τη δουλική συμπεριφορά όσων τους περιβάλλουν. Ο Μολιέρος εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία, στηρίζεται δεξιοτεχνικά πάνω στον Αμφιτρύωνα του Πλαύτου και μεταπλάθει τον μύθο του Αμφιτρύωνα και της Αλκμήνης σε μια απολαυστική κωμωδία. Το έργο παρουσιάζεται για δεύτερη φορά από το Εθνικό Θέατρο (η πρώτη ήταν το 1948, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Ροντήρη). Τη μουσική υπογράφει ο Δημήτρης Καμαρωτός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή