Mstories, αθηναϊκές ιστορίες, μια νέα ψηφιακή αφήγηση

Mstories, αθηναϊκές ιστορίες, μια νέα ψηφιακή αφήγηση

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τελευταία εβδομάδα του περασμένου Φεβρουαρίου χιλιάδες Αθηναίοι έλαβαν κυρίως μέσω facebook μια πολύ ευγενική πρόσκληση για να παρακολουθήσουν ένα βίντεο, η διάρκεια του οποίου ξεπερνούσε μόλις τα 4 λεπτά. Το βίντεο είχε όνομα Mstories – δομή «περιοδικού» και το δίπτυχο Πολιτισμός και Αθήνα ήταν όπως γρήγορα διαπιστώθηκε η κεντρική αναφορά του.

Στο πρώτο τεύχος αυτού του βίντεο-περιοδικού είχαν επιλεγεί και φιλοξενήθηκαν 4 θέματα: o συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος και το καινούργιο του βιβλίο «Φακός στο στόμα», η Δάφνη Ζουμπουλάκη της ομώνυμης gallery με αφορμή την έκθεση «Μεγάλη Πόλη», το νεανικό συγκρότημα Yianneis για το live του στο Gagarin 205 και ο Αργύρης Ξάφης ως Μακμπέθ στη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Μάλιστα, το βίντεο ξεκινούσε με πρώτο πλάνο τον συγγραφέα Χρυσόπουλο να περπατά στον πεζόδρομο της Αιόλου και η κάμερα των Mstories -στα χέρια του κινηματογραφιστή Δημήτρη Νάκου- να τον ακολουθεί μέχρι να φτάσει στον εκδοτικό οίκο Πόλις στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης, ενώ για το τέλος είχε επιλεγεί ο πληθωρικός Αργύρης Ξάφης να αναρωτιέται για το αν υπάρχουν Μακμπέθ στις μέρες μας.

Από τότε κύλησε πολύ χρόνος και άφθονο ψηφιακό υλικό όπου οι atenistas συνάντησαν τη Νατάσσα Μποφίλιου και το κουαρτέτο του Δημήτρη Καλαντζή στην τζαζ εκδοχή του χατζιδακικού έργου, οι Φίλοι του Κτήματος Τατοΐου τη Μαριέττα Φαφούτη, τη Λένα Παπαληγούρα, τον Gaultier και τον Γιάννη Στάνκογλου. Οι συναντήσεις και όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτές μπροστά και πίσω από την κάμερα εκατοντάδες…

Από τον Φεβρουάριο μέχρι το δεύτερο μισό του Ιουλίου ετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν μέσω των διαθέσιμων social media – facebook, youtube, twitter κ.ά -πάνω από 30 διαφορετικά Mstories- τα περισσότερα από αυτά πολυθεματικά (μέχρι και 11 διαφορετικές ιστορίες) αλλά και αρκετά μονοθεματικά όπως για παράδειγμα εκείνα για το Φεστιβάλ Αθηνών (4 στο σύνολο) ή τους νικητές του διαγωνισμού της Εθνικής Τράπεζας για την Τεχνολογία και Καινοτομία.

Πολύ γρήγορα τα Mstories -τα οποία πλέον επιγράφονται ως Αθηναϊκές Ιστορίες Μικρού Μήκους- απέκτησαν ένα σταθερά διευρυνόμενο κοινό όπου πλειοψηφούν οι νέοι Αθηναίοι που αγαπούν και στηρίζουν τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και κάθε κίνηση και πρωτοβουλία που διαμορφώνει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο την urban culture σκηνή της πρωτεύουσας.

Η θεματική

Η εξέλιξη αυτή επέτρεψε και στην επιτελική ομάδα της Μετρόπολις Εκδοτική να οργανώσει καλύτερα το ψηφιακό υλικό της, να δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργατών στην κάμερα και το μοντάζ και να απλώσει τη θεματική της σε όλο το φάσμα της αθηναϊκής ζωής – από τα θέατρα και τις συναυλίες μέχρι τις κουζίνες των σεφ και τα εργαστήρια των νέων επιχειρηματιών που επενδύουν στην τεχνολογία και την καινοτομία. Και πάνω απ’ όλα, focus στα πρόσωπα, πρόσωπα της αθηναϊκής πραγματικότητας που διαμορφώνουν με το έργο τους, τις προσωπικές αλλά και συλλογικές πρωτοβουλίες και δραστηριότητές τους, τον σύγχρονο αστικό πολιτισμό, της καθημερινής μας ζωής.

Σε κάθε περίπτωση τα Mstories προσφέρουν στους θεατές τους -ψαγμένοι χρήστες των social media- αυθεντικές αθηναϊκές εικόνες που αρχίζουν ολοένα και περισσότερο να είναι δυσεύρετες από τα ηλεκτρονικά media.

Τα Μstories κυκλοφορούν -τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα- και είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα www.metropolispress.gr, στο ΥouΤube (www.youtube.com/MetropolisPress) και στο Facebook (www.facebook.com/MetropolisFreePress).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή