Εκθεση του Γιώργου Μήλιου στον Πόρο

Εκθεση του Γιώργου Μήλιου στον Πόρο

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την έκθεση ζωγραφικής και χαρακτικών του Γιώργου Μήλιου ολοκληρώνει τη φετινή καλοκαιρινή της περίοδο η γκαλερί Citronne στην παραλία του Πόρου. Η έκθεση, σε επιμέλεια της Τατιάνας Σπινάρη-Πολλάλη, παρουσιάζει την πρόσφατη κατεύθυνση στη δουλειά του Γιώργου Μήλιου. Υβριδικές, σχηματοποιημένες, ανθρωπόμορφες φιγούρες, μορφές ζώων, βιομορφικά και γεωμετρικά σχήματα συνθέτουν μια εικονογραφία που παραπέμπει σε έναν αλλόκοτο, πρωτόγονο και αρχέτυπο κόσμο.

Τα έργα του Γιώργου Μήλιου δεν απεικονίζουν οπτική πραγματικότητα. Ο αιφνιδιασμός, το αίνιγμα, το χιούμορ, το τυχαίο συνθέτουν «ψυχολογικές μορφολογίες» και δεν επιδέχονται συγκεκριμένη θεματική εξήγηση. Είναι έντονες εικόνες, συχνά με μεταφυσικές προεκτάσεις, μια προσωπική αναζήτηση που αφορά τον καλλιτέχνη, αλλά και τον θεατή. Κατά τον Μήλιο, το έργο πρέπει να είναι «ζωντανό, να έχει κύτταρο», πρέπει να αγγίζει τον θεατή, «να είναι σαν ένα χέρι να βγαίνει και να σε αγγίζει και η τέχνη πρέπει να σε κάνει να σκέφτεσαι ή να χαίρεσαι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή