ERIC CLAPTON

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μεγάλη προσφορά της «Κ» με τη συλλογή δίσκων του Ερικ Κλάπτον συνεχίζεται την Κυριακή 12 Αυγούστου με το δεύτερο στούντιο άλμπουμ του διάσημου καλλιτέχνη με τίτλο «461 ΟCΕΑΝ BOULEVARD», το οποίο αποτελεί ένα από τα εντυπωσιακότερα δείγματα της κιθαριστικής του δεινότητας. Εδώ τα μελωδικά και αξιομνημόνευτα κιθαριστικά σόλο του, είναι μέρος των τραγουδιών. Εδώ βρίσκεται και η εκπληκτική διασκευή του πασίγνωστου τραγουδιού του Μπομπ Μάρλεϊ, «I Shot The Sheriff» που έκανε τη ρέγγε μουσική δημοφιλή και στο ευρύτερο κοινό, αλλά και δύο πολύ δυνατά κλασικά κομμάτια που έγραψε ο ίδιος, το λιτό «Give Me Strength» και το εκπληκτικό «Let It Grow».

Η ονομασία 461 Ocean Boulevard είναι η διεύθυνση μιας έπαυλης στο Golden Beach στο Μαϊάμι που απεικονίζεται και στο εξώφυλλο, και με το άλμπουμ αυτό στην κορυφή των charts, «ο Ερικ Κλάπτον κλείνει ουσιαστικά ένα κεφάλαιο της ιστορίας του κι ανοίγει ένα άλλο, όπου εκτός από «ήρωας της κιθάρας», μετατρέπεται και σε ένα μεγάλο Hitmaker». Ο Ερικ Κλάπτον θεωρείται δικαίως ο σημαντικότερος κιθαρίστας της ροκ που ανέδειξε η Αγγλία τη δεκαετία του ’60, ένας καλλιτέχνης που έχει γράψει ιστορία.

Γεννημένος το 1945 στο Ripley της Αγγλίας, μεγάλωσε ακούγοντας στο ραδιόφωνο τραγούδια των Chuck Berry και Terry and Brownie McGhee. Υπήρξε αυτοδίδακτος στην κιθάρα, και, ουσιαστικά, ξεκίνησε να ψάχνεται στα 13 του χρόνια, εμπλουτίζοντας τα μέχρι τότε ακούσματά του με τον ήχο των black electric blues (Buddy Guy, Hubert Sumlin κ.ά.) ώσπου, στην προσπάθειά του να βρει τη δική του μουσική ταυτότητα, επαναπροσδιόρισε την ουσία της rock & roll lead κιθάρας!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή