ERIC CLAPTON

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 19 Αυγούστου πρόκειται να κυκλοφορήσει το τρίτο άλμπουμ του Ερικ Κλάπτον με τίτλο «Another Ticket» μαζί με την «Καθημερινή».

Το 1981 με το Νο 1 mainstream rock τραγούδι «I Can’t Stand It» ο Ερικ Κλάπτον σημειώνει ένα ακόμα Top Ten Hit στο Billboard Hot 100, ενώ στις πρώτες θέσεις των charts εμφανίζεται και το καταιγιστικό «Rita Mae». Εδώ θα βρείτε μερικά από τα πιο δυνατά rock-blues κομμάτια του Κλάπτον, αλλά αυτό που κάνει το άλμπουμ μοναδικό είναι τα απίστευτα φωνητικά, η ειλικρίνεια των κομματιών, το συναίσθημα και η ενέργεια που βγάζουν.

Από το τρίλεπτο α λα Muddy Waters αριστουργηματικό blues «Blow Wind Blow» ώς το χαρακτηριστικό rock-blues «Black Rose» και την αξεπέραστη ερμηνεία του Ερικ Κλάπτον στο blues-gospel «Hold Me Lord», τα πάντα συνηγορούν πως το άλμπουμ αυτό είναι κλασικό και δεν πρέπει να λείπει από καμιά δισκοθήκη.

Ο Ερικ Κλάπτον θεωρείται δικαίως ο σημαντικότερος κιθαρίστας της ροκ που ανέδειξε η Αγγλία τη δεκαετία του ’60, ένας καλλιτέχνης που έχει γράψει ιστορία. Γεννημένος το 1945 στο Ripley της Αγγλίας, μεγάλωσε ακούγοντας στο ραδιόφωνο τραγούδια των Chuck Berry και Terry και Brownie McGhee. Υπήρξε αυτοδίδακτος στην κιθάρα, και, ουσιαστικά, ξεκίνησε να ψάχνεται στα 13 του χρόνια, εμπλουτίζοντας τα μέχρι τότε ακούσματά του με τον ήχο των black electric blues (Buddy Guy, Hubert Sumlin, κ.ά.) ώσπου στην προσπάθειά του να βρει τη δική του μουσική ταυτότητα, επαναπροσδιόρισε την ουσία της rock & roll lead κιθάρας.

Για πολλούς, το κλειδί της επιτυχίας του Ερικ Κλάπτον, είναι η απλότητα στη σύνθεση και στο παίξιμό του. Αυτά είναι τα στοιχεία που τον έκαναν να καταλάβει ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιστορία της παγκόσμιας ροκ μουσικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή