Φθινόπωρο στο Θερβάντες

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Με μια σειρά ντοκιμαντέρ για το Μεξικό, μία έκθεση χαρακτικής εμπνευσμένη από τα ομηρικά έπη και διαλέξεις από τον Αργεντινό οικονομολόγο και ιστορικό Μαριάνο Πλότκιν και τον Ισπανό καθηγητή Λογοτεχνίας Φερνάντο Ροντρίγκεθ Λαφουέντε υποδέχεται το φθινόπωρο το Ινστιτούτο Θερβάντες, που ανακοίνωσε το πολιτιστικό του πρόγραμμα για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Ενα κινηματογραφικό πανόραμα της μεξικανικής κληρονομιάς παρουσιάζει η σειρά «El alma de Mexico», με τον Κάρλος Φουέντες στον ρόλο του αφηγητή και τη συνεργασία κορυφαίων διανοουμένων και ερευνητών. Τα τρία επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ θα προβληθούν σε δύο μέρη, στις 10 και 17 Σεπτεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Ακολουθεί η έκθεση του Καταλανού εικαστικού Ζόφρε Σεμπαστιάν με τίτλο «Οδυλιάδα ή αλλιώς Ιλίσσεια», η οποία εστιάζει στον κόσμο και στους ήρωες του Ομήρου. Μια διοργάνωση του Ινστιτούτου σε συνεργασία με την Ενωση Ελλήνων Χαρακτών και τον Οργανισμό Πολιτισμού Δήμου Αθηναίων, η έκθεση θα ανοίξει στις 14 Σεπτεμβρίου και θα εγκαινιαστεί επίσημα την 1η Οκτωβρίου.

Για την «κρίση της Αργεντινής από την άποψη της Ιστορίας» θα μιλήσει στις 18 Σεπτεμβρίου ο Μαριάνο Πλότκιν, καθηγητής Ιστορίας του Μπέρκλεϊ και τέως ερευνητής του Ινστιτούτου Μελετών Οικονομικού Πολιτισμού. Ακόμα, στις 27 Σεπτεμβρίου ο Φερνάντο Ροντρίγκεθ Λαφουέντε, προσκεκλημένος της ισπανικής πρεσβείας και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Από τη λογοτεχνία στον κινηματογράφο, ένα ταξίδι με επιστροφή».

Για τους επόμενους μήνες προγραμματίζονται, μεταξύ άλλων, κύκλος συναυλιών κλασικής ισπανικής μουσικής με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση κορυφαίων Ισπανών αρχιμουσικών, όπως οι Χάιμε Μαρτίν και Πάμπλο Γκονθάλεθ, έκθεση φωτογραφίας του Λουίς Ραμόν Μαρίν από τον Ισπανικό Εμφύλιο και ένα αφιέρωμα στη σχέση της χιλιανής ποίησης με την Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο atenas. cervantes. es/gr/.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή