Προτασεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τakis Barberis Jazz Quartet

Σαντορίνη

Στο Μέγαρο Γκύζη, στα Φηρά Σαντορίνης, θα βρίσκονται το βράδυ της Δευτέρας 20 Αυγούστου ο κιθαρίστας Τάκης Μπαρμπέρης και το κουαρτέτο του -Μάνος Σαριδάκης (πιάνο), Γιώργος Γεωργιάδης (μπάσο) και Μιχάλης Καπηλίδης (τύμπανα)-, για μια συναυλία με παλαιότερες και νέες συνθέσεις, αλλά και αυτοσχεδιασμούς στους ρυθμούς της τζαζ και της φανκ, με επιρροές από τη μουσική παράδοση της Ελλάδας, των Βαλκανίων και της Ινδίας. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΜΟΥΣΙΚΗ

«Ενόχ Αρντεν»

Σύρος

Την τραγική ιστορία αγάπης του Ενόχ Αρντεν αφηγείται ο Αγγελος Αγγελόπουλος, αντλώντας έμπνευση από το ομώνυμο έργο του Ρίχαρντ Στράους, που με τη σειρά του βασίστηκε στο αφηγηματικό ποίημα του Αλφρεντ Τένισον. Μαζί του στη σκηνή εμφανίζονται η πιανίστα Αι Μοτοχάσι και ο ηθοποιός Νίκος Νίκας, ενώ η σκηνοθετική επιμέλεια είναι της Αθανασίας Καραγιαννοπούλου. Την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 9 μ.μ. στο θέατρο «Απόλλων» της Ερμούπολης, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων.

ΘΕΑΤΡΟ

«Περικλής»

Καβάλα

Στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων μεταφέρεται απόψε η επιτυχημένη παράσταση του Εθνικού Θεάτρου «Περικλής» σε μετάφραση Διονύση Καψάλη και σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, η οποία πρόσφατα παρουσιάστηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο του διεθνούς Globe το Globe Festival για τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Παίζουν οι Γιάννης Βογιατζής, Δημήτρης Πιατάς, Λυδία Φωτοπούλου, Μηνάς Χατζησάββας, Στεφανία Γουλιώτη κ.ά.

Μουσικη

Ζiria Music Festival

Τρίκαλα Κορινθίας

Στις 24 Αυγούστου ξεκινά φέτος το διήμερο Ziria Music Festival, που πραγματοποιείται για τέταρτη χρονιά στον χώρο του αθλητικού κέντρου Ζήρειας, στο οροπέδιο πάνω από τα Τρίκαλα Κορινθίας, με τη συμμετοχή γνωστών ελληνικών σχημάτων όπως οι Transistor (φωτ.), Cyanna, Δημήτρης Πουλικάκος και Σπυριδούλα, Blues Cargo, Space Blanket κ.ά. Οι συναυλίες ξεκινούν στις 5.45 μ.μ.

Λογοτεχνία

Βραβεία «Νίκος Θέμελης»

Χώρα Ανδρου

Λογοτεχνικά βραβεία στη μνήμη του Νίκου Θέμελη θα απονεμηθούν από τον Δήμο Ανδρου τη Δευτέρα 20 Αυγούστου, πρώτη επέτειο του θανάτου του συγγραφέα, στην Αλεξάνδρα Δεληγιώργη για το έργο της «Τρυφερός σύντροφος» (εκδ. Αγρα) και σε μαθητές των σχολείων του νησιού, που συμμετείχαν σε λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα «Η θάλασσα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή