Στη Γαύδο μια ανασκαφή εμπνέει θέατρο

Στη Γαύδο μια ανασκαφή εμπνέει θέατρο

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Η αναζήτηση του παρελθόντος συναντά το σύγχρονο θέατρο στο πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα τριών ηθοποιών και αποφοίτων του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αποφάσισαν να συνδυάσουν τις δύο αυτές ιδιότητες. Η αφηγηματική παράσταση «Γαύδος: Το σπίτι», που δημιούργησαν η Ηλέκτρα Αγγελοπούλου, η Ανθή Ευστρατιάδου και ο Ευθύμης Θέου, βασίζεται στα ευρήματα και τις εμπειρίες από την εκπαιδευτική ανασκαφή του Πανεπιστημίου της Κρήτης στην ενδοχώρα της Γαύδου και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 30 Αυγούστου στον χώρο της ανασκαφής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την έναρξη των συστηματικών αρχαιολογικών ερευνών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στη Γαύδο, με επικεφαλής την Κατερίνα Κοπάκα. Από το 2005, στη θέση Καταλύματα αποκαλύπτεται σταδιακά ένα μεγάλο κτιριακό συγκρότημα, χρονολογούμενο στα μέσα της 2ης π.Χ. χιλιετίας, και οι δραστηριότητες, που λάμβαναν χώρα στο εσωτερικό του -διαμονή, παρασκευή και αποθήκευση τροφής κ.ά.- αποτελούν τον κύριο θεματικό άξονα της αφήγησης.

Ο χώρος της ανασκαφής θα είναι επισκέψιμος από το πρωί της επόμενης Πέμπτης, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους αρχαιολόγους εν ώρα εργασίας και να ενημερωθούν για την πορεία της έρευνας. Ωρα έναρξης της παράστασης 6.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή