ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Filokalia Romana

Μύκονος

Ο ερευνητής της ελληνικής, βυζαντινής και μεσογειακής μουσικής παράδοσης Νίκος Γράψας και το κουαρτέτο Filokalia Romana ταξιδεύουν το κοινό από την Κάτω Ιταλία έως την Κρήτη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Αντανάκλασις». Ακολουθεί συναυλία μπόσα νόβα και αφροκουβανέζικης μουσικής από μέλη της Global Music Academy του Βερολίνου, η οποία έχει ως κύριο στόχο τη διατήρηση της μουσικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. Σήμερα στις 9 μ.μ. στο θέατρο Λάκκας Μυκόνου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μiscelanea Guitar Quartet

Ηράκλειο

Το Miscelanea Guitar Quartet, που δημιούργησαν το 2007 οι νέοι κιθαριστές Γιώργος Περβολαράκης και Μάνος Αναστασάκης από την Κρήτη, Κώστας Τοσίδης από τη Θεσσαλονίκη και Alejandro Diaz Bandres από την Ισπανία, προσεγγίζει με δικό του τρόπο έργα των Luciano Berio, Dusan Bogdanovic, Leo Brouwer και Ian Krouse σε μία συναυλία με τίτλο «Ολος ο κόσμος σε τέσσερις κιθάρες», αύριο στις 9.30 μ.μ. στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις», στο Ηράκλειο Κρήτης.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή

Θεσσαλονίκη

Λίγο πριν ξεκινήσουν την ηχογράφηση της νέας τους δισκογραφικής δουλειάς, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή παρουσιάζουν επιλογές από δικές τους συνθέσεις, πλαισιωμένες από τους μουσικούς Αλέξη Αποστολάκη (τύμπανα) και Χρήστο Τσαπράζη (κοντραμπάσο). Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στη Μονή Λαζαριστών. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παράκτιο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Σάμος

Με τις ταινίες «Η πηγή των γυναικών» του Ράντου Μιχαλεάνου (9 μ.μ.), που εκτυλίσσεται σε ένα χωριό του Μαρόκου, και «Είμαι ο έρωτας» του Λούκα Γκουαντανίνο, με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον (11.30 μ.μ.), συνεχίζονται σήμερα οι προβολές του 1ου Διεθνούς Παράκτιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σάμου, στην Παραλία Πυθαγορείου.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Θόδωρος Αγγελόπουλος

Χανιά

Αφιέρωμα στο Θόδωρο Αγγελόπουλο διοργανώνεται απόψε στο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλοχωρίου-Αποκορώνου, στον Νομό Χανίων, όπου γεννήθηκε η μητέρα του σκηνοθέτη, με ομιλία της αναπληρώτριας καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ειρήνης Στάθη, και προβολή του ντοκιμαντέρ του Νίκου Λυγγούρη «Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει τη Σκόνη του Χρόνου» και της ταινίας του Αγγελόπουλου «Ταξίδι στα Κύθηρα». Ωρα έναρξης 7.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή