Ενα σακούλι συνταγές για λιλιπούτειους μάγειρες

Ενα σακούλι συνταγές για λιλιπούτειους μάγειρες

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσες φορές δεν βγαίνετε από τα ρούχα σας όταν τα πιτσιρίκια σας -ειδικά τώρα το καλοκαίρι που είναι περισσότερη ώρα στο σπίτι- θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία του μαγειρέματος; Ε, λοιπόν, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την… περιέργειά τους και να γίνει η ώρα της μαγειρικής ώρα μαθήματος και παιχνιδιού.

Οι εκδόσεις «Κόκκινο», που δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα, μας εξέπληξαν για μία ακόμη φορά, δείχνοντας πώς η φαντασία και το όραμα μπορούν να κάνουν θαύματα. Ετσι, κυκλοφόρησαν μέσα σε ένα πάνινο σακουλάκι, όπου αναγράφονται οι λέξεις «Οι μικρές συνταγές», έξι μικρά βιβλιαράκια με εύκολα φαγητά και πρωταγωνιστές μικρούς μάγειρες.

Αγγούρι με μυρωδικά, σαλάτα με σπανάκι, ντομάτες γεμιστές, κολοκύθι «σπαγκέτι», σουφλέ σοκολάτα και τάρτα λεμονιού είναι οι τίτλοι του καθενός από τα φωτογραφημένα μαθήματα μαγειρικής. Μια σειρά της οποίας και τα κείμενα και τις φωτογραφίες υπογράφει η Σαρλότ Λασέβ, η οποία έκανε το πάθος της επάγγελμα. Στο βιογραφικό της Charlotte Lasceve σημειώνονται τα εξής: «Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου δύο πράγματα ήταν σημαντικά: η κουζίνα και ο πολιτισμός». Μεγαλώνοντας, η Σαρλότ Λασέβ διατήρησε για δύο χρόνια μια καντίνα για μουσικούς και μετά πήγε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρενς στη Γαλλία, όπου πειραματίστηκε με τη φωτογραφία και το βίντεο. Δεν σταμάτησε εκεί. Συνδύασε και τις δύο αγάπες της και έγινε φωτογράφος κουζίνας. Μέσα από μια έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Τα παιδιά στην κουζίνα» γεννήθηκαν «Οι μικρές συνταγές».

Οι εκδόσεις «Κόκκινο» δεν μετέφεραν μόνο την ωραία ιδέα της Σαρλότ Λασέβ στα ελληνικά. Την προσφέρουν από το e-shop των εκδόσεων μέσα στο πάνινο πουγκί, στην τιμή των 10 ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα μικρά φωτογραφικά πολύπτυχα βιβλιαράκια δεν είναι καλοί δάσκαλοι μόνο για τους μικρούς επίδοξους μαγείρους, αλλά και για τους γονείς. Οι φωτογραφίες της Σαρλότ Λασέβ είναι χρήσιμες και για τους ενήλικες, αφού στα πρόσωπα των μικρών που παίρνουν μέρος σε κάθε συνταγή μπορούμε να δούμε τη χαρά της συμμετοχής, της μάθησης, της δημιουργίας.

– Οι εκδόσεις «Κόκκινο» βρίσκονται στην Καλαμάτα. Τηλέφωνο 27210-29.357. Η ηλεκτρονική τους διεύθυνση είναι www.ekdoseis-kokkino.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή