Κορινθία, «πρωτεύουσα» των κρουστών

Κορινθία, «πρωτεύουσα» των κρουστών

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Συναυλίες, παραστάσεις, δρώμενα, εργαστήρια, μαθήματα, σεμινάρια. Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει ένα συναρπαστικό μουσικό γεγονός του φετινού φθινοπώρου, το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κρουστών, που υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μουσικού Νίκου Τουλιάτου ετοιμάζεται αυτό το Σάββατο (1/9) να ξεκινήσει τις παραστάσεις του στον Νομό Κορινθίας. Εως τις 30 Σεπτεμβρίου το κοινό της ευρύτερης περιοχής αλλά και επισκέπτες από άλλες πόλεις θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν και να δουν διάσημους Ελληνες και ξένους κρουστούς, όπως οι Anthony Jackson, Simone Mongelli, Γιώργος Φακανάς, Λευτέρης Χριστοφής κ.ά.

«Το κύριο όμως χαρακτηριστικό του φεστιβάλ δεν είναι οι συναυλίες, αλλά η εκπαίδευση», ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο Νίκος Τουλιάτος. Πράγματι, έτσι είναι, με κορυφαίο γεγονός την κατασκήνωση μιας εβδομάδας, όπου μαθητές και δάσκαλοι θα μοιραστούν έξω στη φύση την αγάπη τους για τα κρουστά ανταλλάσσοντας εμπειρίες και γνώσεις. Ο νέος αυτός πολιτιστικός θεσμός που ξεκινάει στον νομό υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, το Επιμελητήριο Κορινθίας, τη Συνεταιριστική Τράπεζα, το Κέντρο Νέων Κορίνθου, τους Δήμους Βέλου-Βόχας, Κορίνθου, Λουτρακίου, Νεμέας, Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, Σικυωνίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή