«Κινέττα» κάτω από την Ακρόπολη

«Κινέττα» κάτω από την Ακρόπολη

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βραδιά πριν από τη δεύτερη πανσέληνο του Αυγούστου, το 2ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας συνεχίζει τις θερινές του προβολές σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, με μια προβολή στο πιο κεντρικό σημείο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας. Στην πεζοδρομημένη οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, μπροστά στην είσοδο του θεάτρου του Διονύσου, θα προβληθεί απόψε στις 9 το βράδυ η «Κινέττα», η πρώτη προσωπική ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Είναι η ταινία με την οποία ουσιαστικά άρχισε η κινηματογραφική καριέρα του Λάνθιμου, ο οποίος μέχρι τότε ήταν γνωστός από τη δουλειά του στη διαφήμιση και τα μουσικά βίντεο. Με την «Κινέττα» έδειξε μια διαφορετική γλώσσα, που στη συνέχεια εξελίχθηκε στον πολυβραβευμένο «Κυνόδοντα» και αργότερα στις «Αλπεις». Στην άδεια Κινέττα, ένας μυστικός αστυνομικός ερευνά μια σειρά από πρόσφατες δολοφονίες, με τη βοήθεια ενός φωτογράφου και μιας καμαριέρας που υποδύεται τα θύματα στις αναπαραστάσεις που οργανώνει η ομάδα. Πρωταγωνιστούν, ο Αρης Σερβετάλης, ο Κώστας Ξυκομηνός και η Ευαγγελία Ράνδου.

Η προβολή, με ελεύθερη είσοδο όπως όλες οι εκδηλώσεις της διοργάνωσης, πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Athens Open Air Film Festival – Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας. Πέντε ακόμη βραδιές προβολών υπάρχουν στο πρόγραμμα του φεστιβάλ για τον Σεπτέμβριο. Στις 4 Σεπτεμβρίου προβάλλονται οι «Ωρες Κοινής Ησυχίας» της Κατερίνας Ευαγγελάκου, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στις 5 Σεπτεμβρίου ακολουθεί η «Λάουρα» του Οτο Πρέμινγκερ στον εξωτερικό χώρο του Βυζαντινού Μουσείου, ενώ στις 6 του μήνα, η «Αστέρω» του 1929 συνοδεύεται με μουσική των Burger Project στο «Λαΐς» της Ταινιοθήκης. Μια ταινία-έκπληξη προβάλλεται στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 24, έξι νέοι σκηνοθέτες παρουσιάζουν μικρού μήκους ταινίες σε χώρο που θα ανακοινωθεί σύντομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή