Ατζέντα

4' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Οιδίπους τύραννος», τελευταίες περιοδείες

Ανοιξε τα φετινά Επιδαύρια η παράσταση «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Λιθουανού Τσέζαρις Γκραουζίνις, με πρωταγωνιστές τους Αιμίλιο Χειλάκη και Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη. Και από σήμερα μέχρι τις 18/9 θα δώσει τις τελευταίες παραστάσεις της περιοδείας του: σήμερα στην Ελευσίνα, 10 και 11/9 στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, 12/9 στην Ηλιούπολη, 13 Σεπτεμβρίου στου Παπάγου, 14 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο του Πειραιά, 15/9 στην Πετρούπολη, 17/9 στο Αλσος Βεΐκου και 18/9 στο Αιγάλεω.

ΚΙΜΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Μαύρη κωμωδία από τον Γουίλιαμ Φρίντκιν στο Θησείο

Συνεχίζει ακάθεκτο το 2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας με το «Killer Joe» του Γουίλιαμ Φρίντκιν να αντικαθιστά το «Killing Them Softly» στην αβάν πρεμιέρ του φεστιβάλ στις 12 Σεπτεμβρίου. Ηταν μια αλλαγή που προέκυψε λόγω της νέας ημερομηνίας κυκλοφορίας παγκοσμίως: οι αδερφοί Γουάνστιν αποφάσισαν να τη μεταθέσουν για αργότερα, παγώνοντας έτσι όλες τις προγραμματισμένες προβολές.

Τη θέση της παίρνει μια μαύρη κωμωδία, η επιστροφή του Γουίλιαμ Φρίντκιν σε νέα σινεμά που φαίνεται ότι του ταιριάζει περισσότερο. Χρεωμένος και απελπισμένος, ο Κρις, μικρο-έμπορος ναρκωτικών, αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος να γλιτώσει από τον θανάσιμο κίνδυνο είναι να οργανώσει τη δολοφονία της μητέρας του και να εισπράξει τα λεφτά από την ασφάλεια ζωής. Ο Μάθιου ΜακΚόναχι δίνει μια από τις πιο ξεχωριστές ερμηνείες της καριέρας του και ο Γουίλιαμ Φρίντκιν στήνει μια αρρωστημένη οικογενειακή ιστορία. Με ελεύθερη είσοδο, στις 9 το βράδυ, στο σινέ – Θησείον.

ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

Πανόραμα του μεξικανικού πολιτισμού

Το φθινόπωρο ξεκινάει δυναμικά στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα με τη σειρά ντοκιμαντέρ «Η ψυχή του Μεξικού», με αφήγηση από τον Κάρλος Φουέντες. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον πολιτιστικό πλούτο του Μεξικού για δύο ημέρες, στις 10 και 17 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα θα προβληθούν τρεις ταινίες με υπότιτλους στα ελληνικά εκτός από την τελευταία που θα προβληθεί μόνο στα ισπανικά. Τη Δευτέρα (10/9) στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στον Κάρλος Φουέντες από τον πρέσβη του Μεξικού, Ταρσίσιο Ναβερέτε Μόντες ντε Οκα, και θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ «Ξημέρωμα στη Μέση Αμερική». Στις 17 του μήνα, με έναρξη στις 7 μ.μ., θα προβληθούν δύο ντοκιμαντέρ: το «Τοπίο με πυραμίδες» και η «Ζωντανή κληρονομιά».

Η είσοδος και για τις δύο βραδιές είναι ελεύθερη μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις. 10, 17/9, Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Θερβάντες, Μητροπόλεως 23.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα, 10/9, στο εσωτερικό αίθριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η έκθεση έργων της εικαστικού Ολγας Αναστασιάδου με τίτλο «Ατέρμων χρόνος». Μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, σε ώρες λειτουργίας του ΕΑΜ.

– Στον Βόλο δίνει τη Δευτέρα, 10/9, συναυλία η Νατάσσα Μποφίλιου στο πλαίσιο της περιοδείας της ανά την Ελλάδα.

– Μια ξεχωριστή βραδιά φιλοξενείται στη Ρωμαϊκή Αγορά την ερχόμενη Τετάρτη, 12/9: ο ποιητής Gerhard Falkner θα διαβάσει συνοδεία μουσικού συγκροτήματος, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ινστιτούτου Γκαίτε στην Αθήνα. Στις 8 μ.μ. Η λογοτεχνική βραδιά πλαισιώνεται από βιντεοπροβολές με ηθοποιούς της Σαουμπίνε.

– Συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη την Τρίτη (11/9) στο Θέατρο Βράχων-Μελίνα Μερκούρη στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στη Σκιά των Βράχων στον Βύρωνα. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ.

– Για την Τετάρτη (12/9) έχει μετατεθεί η συναυλία των αδελφών Κατσιμίχα στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας στο πλαίσιο των φετινών «Αισχυλείων 2012». Εναρξη στις 9 μ.μ.

– Στο Μουσικό Προαύλιο Badminton, την Τρίτη και Τετάρτη (11, 12/9, 9 μ.μ.) δίνει συναυλία ο Γιώργος Καζαντζής.

– Την ερχόμενη Παρασκευή (14/9) στον πολιτιστικό χώρο Ακαδήμεια δίνει σεμινάριο αφήγησης παραμυθιού η Λίλη Λαμπρέλλη με θέμα «Αναζητώντας τη γυναίκα-σκελετό». 6 – 9 μ.μ. Κόστος συμμετοχής 20 ευρώ. Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ. 210-51.25.600.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

«Οδύσσεια» στο Εθνικό

Η μεγάλη παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Οδύσσεια», σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουίλσον, θα κάνει πρεμιέρα στις 26 Οκτωβρίου. Από την ερχόμενη Τετάρτη όμως, 12 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να προγραμματίσετε πότε μπορείτε να τη δείτε, αφού αρχίζει η προπώληση.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Μνήμες από τη Θράκη

Μια περιήγηση στην ιστορία και τη μουσική παράδοση της Θράκης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρεθούν αύριο Κυριακή στο Ηρώδειο. Εκεί, ο ερμηνευτής και δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής Χρόνης Αηδονίδης, μαζί με τους Πέτρο Γαϊτάνο και Γιώτα Νέγκα, ερμηνεύει τραγούδια της Μακεδονίας και της Θράκης. Μαζί τους, μέλη του Συλλόγου «Αρχείο Μουσικολαογραφικής Παράδοσης Χρόνης Αηδονίδης».

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ταγκό για τρεις

Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και η ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη παρουσιάζουν απόψε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο το «Ταγκό για τρεις» των εκδόσεων Μελάνι. Βιβλίο – cd, περιλαμβάνει ανάμεσα σε άλλα 5 τραγούδια και ένα ορχηστρικό σε μουσική Δ. Μαραμή, στίχους Μιχάλη Γκανά και ποίηση Κώστα Καρυωτάκη και Μαρίας Πολυδούρη. Είσοδος ελεύθερη (9 μ.μ.).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ροκ στη Ρεματιά

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους μουσικούς την ελληνικής ροκ, τον Παύλο Παυλίδη. Ο Παύλος Παυλίδης, πιο γνωστός σαν front man στα «Ξύλινα Σπαθιά», συνεχίζει από το 2003 την επιτυχημένη σόλο πορεία του παρέα με τους πιστούς συνοδοιπόρους του, τους B-Movies. Απόψε στο Θέατρο της Ρεματιάς, στο Χαλάνδρι (9 μ.μ.).

ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ

Καραγκιόζης

Τη Δευτέρα (10/9) στο θερινό Cine Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21) ξεκινάει το πρωτότυπο μουσικοθεατρικό πρότζεκτ «Karagiozis Music Project». Δύο καραγκιοζοπαίχτες του σήμερα, ο Ηλίας Καρελλάς και ο Αθως Δανέλλης, συναντούν επτά μουσικά σχήματα. Σκοποί και τραγούδια από την Ανατολή ώς τη Δύση, ηλεκτρονικοί ήχοι και beats συνδιαλέγονται με τους γνώριμους χάρτινους ήρωες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή