«The Met: Live in HD», δεύτερη σεζόν

«The Met: Live in HD», δεύτερη σεζόν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ. Ενας κύκλος εκδηλώσεων που αγαπήθηκε από το αθηναϊκό κοινό συνεχίζεται… Πρεμιέρα λοιπόν για τη δεύτερη σεζόν του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD» με τη ζωντανή μετάδοση της όπερας «Το ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι, νέα παραγωγή σε σκηνοθεσία του Bartlett Sher που θα μεταδοθεί το Σάββατο (13/10) από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και όλες τις αίθουσες του δικτύου προβολής του προγράμματος «The Met: Live in HD» (Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου κ.ά.). Το πρόγραμμα της Metropolitan Opera έφερε στην Ελλάδα ο όμιλος Αntenna.

Μετά το «Ελιξίριο του έρωτα» ακολουθούν οι προβολές των παραστάσεων Verdi «Otello» (27/10), Thomas Ades «The Tempest» (10/11) και Mozart «La Clemenza di Tito» (1/12), Verdi «Un Ballo in Maschera» (8/12), Verdi «Aida» (15/12) κ.ά. Πληροφορίες για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος μπορούμε να βρούμε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.met ingreece.com.

Μέγαρο Μουσικής

Στο ίδιο κλίμα, εξίσου επιτυχημένος υπήρξε ο κύκλος προβολών/απευθείας μεταδόσεων παραστάσεων από το Εθνικό Θέατρο της Βρετανίας που συνεχίζουν με τη νέα καλλιτεχνική περίοδο, για τρίτη χρονιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Πρώτη ήταν η μετάδοση της παράστασης «Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα;», ενώ η επόμενη θα δοθεί αυτή την Πέμπτη (11/10) στις 9 μ.μ. και είναι «Η τελευταία των Χάουσμαν» («The Last of the Haussmans»), έργο του Στίβεν Μπέρεσφορντ που σκηνοθέτησε ο Χάουαρντ Ντέιβις.

Τον πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η γνωστή Αγγλίδα ηθοποιός Τζούλι Γουόλτερς, επιστρέφοντας στο Εθνικό μετά από απουσία δώδεκα χρόνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή