ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν μερικά προάστια της Αθήνας εξακολουθούν να αποπνέουν έναν αέρα «κανονικότητας» παρά την κρίση, το Χαλάνδρι σίγουρα είναι ανάμεσά τους. Τα μαγαζιά που κλείνουν αντικαθίστανται ως διά μαγείας από καινούργια, οι άδειες βιτρίνες παραμένουν μετρημένες στα δάχτυλα και τα μεσημέρια του Σαββάτου οι δαιδαλώδεις πεζόδρομοι γεμίζουν ζωή.

Η κίνηση στα δεκάδες καταστήματα της περιοχής μπορεί να έχει μειωθεί σε σχέση με τις εποχές της ευημερίας, ωστόσο η ατμόσφαιρα με τίποτα δεν παραπέμπει στην εικόνα εγκατάλειψης, που πλέον παρουσιάζει ένα μεγάλο κομμάτι της Αθήνας.

Τα παλιά «στέκια», όπως το καφέ-ζαχαροπλαστείο «Sogno di Pralina», με τις μάλλον ακριβές αλλά λαχταριστές ζεστές σοκολάτες, το πρωτότυπα διακοσμημένο «ανακυκλωμένο» μπαρ-καφέ «Used», που μαζεύει κυρίως φοιτητόκοσμο, αλλά και τα πολυάριθμα εστιατόρια και καφέ της κεντρικής πλατείας, ιδανικά για γονείς που αφήνουν τα παιδιά τους στην παιδική χαρά ακριβώς δίπλα, είναι γεμάτα από το πρωί.

Ακόμα μεγαλύτερη άνθηση γνωρίζουν ορισμένες νέες προσθήκες στη γειτονιά, μεταξύ των οποίων το «Sweet Spot» (Ανδρ. Παπανδρέου 30) με πολύχρωμα cupcakes σε ανεξάντλητες γεύσεις, το μεζεδοπωλείο «Κάπαρι», δίπλα στον πεζόδρομο της οδού Γυφτοπούλου, που προσελκύει κυρίως μικρότερες ηλικίες χάρη στις προσιτές τιμές του, και το εναλλακτικό «The Artist», στον επάνω όροφο ενός κτιρίου της οδού Κολοκοτρώνη, πάντα ανοιχτό σε νέους και ανερχόμενους εικαστικούς, μουσικούς και ποιητές, που θέλουν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους. Και επειδή οι αντιξοότητες οξύνουν τη φαντασία, η σειρά μπροστά στο ταμείο του μικρού χαντράδικου της οδού Ανδρέα Παπανδρέου μοιάζει να μη μειώνεται ποτέ.

Ακόμα και για εκείνους που θεωρούν ότι η έξοδος για καφέ ή φαγητό είναι πολυτέλεια σε τέτοιους καιρούς, το Χαλάνδρι είναι κάθε άλλο παρά απαγορευμένος προορισμός.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι έφηβοι, που πλημμυρίζουν την κεντρική πλατεία από το απόγευμα και συχνά διοργανώνουν υπαίθρια πάρτι τα βράδια, ή οι οικογένειες και τα ζευγαράκια, που καταφεύγουν στη μικρή όαση της Ρεματιάς Χαλανδρίου, απολαμβάνοντας έναν όμορφο περίπατο χωρίς να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή