ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΠΕΡΕΤΑ

«Η Κρητικοπούλα»

Θεσσαλονίκη

Η κωμική όπερα του Σπύρου Σαμάρα «Η Κρητικοπούλα», που πρωτοπαρουσιάστηκε από την Εθνική Λυρική Σκηνή το 2011, μεταφέρεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Πέτρου Ζούλια και η μουσική διεύθυνση του Ηλία Βουδούρη. Συμμετέχουν η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και η Χορωδία της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση των Νίκου Βασιλείου και Αγαθάγγελου Γεωργακάτου. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Απεικονίσεις της αρχαιότητας

Θεσσαλονίκη

Με αφορμή την έκθεση με έργα από το Λούβρο, που φιλοξενείται στις αίθουσές του ώς τις 27 Ιανουαρίου, το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών διοργανώνει την παράλληλη έκθεση «Απεικονίσεις της αρχαιότητας» με επιλογές από τη μόνιμη συλλογή του. Οψεις του διαλόγου της ελληνικής τέχνης του 19ου και του 20ού αιώνα με την αρχαιότητα αναδεικνύονται μέσα από έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής με την υπογραφή των Νικολάου Γύζη, Μποστ, Σπύρου Παπαλουκά κ.ά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

«Wonderwood»

Θεσσαλονίκη

Εκθεση του Σπύρου Παλούκη με τίτλο «Wonderwood / To Δάσος των Θαυμάτων», που περιλαμβάνει 17 εικόνες από το ομότιτλο παραμύθι του φωτογράφου και συγγραφέα, φιλοξενείται στο Kalos&Klio Showroom (Τσιμισκη 96) μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο του προγράμματος «Οι γκαλερί προτείνουν» της PhotoBiennale 2012.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ωραίοι σα Βερολινέζοι»

Πάτρα

Στο θέατρο «Λιθογραφείον» (Μαιζώνος 172Β) της Πάτρας ταξιδεύει η ομάδα «Per-Theater-Formance» για να παρουσιάσει την παράσταση «Ωραίοι σα Βερολινέζοι», που διερευνά τα όρια της αυθεντικότητας και της αντιγραφής στην τέχνη του θεάτρου. Το έργο έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσιάμη. Παίζουν οι Μάγια Ανδρέου, Κατερίνα Βούρτση, Δημήτρης Καινός και Δημήτρης Τσιάμης. Από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου στις 9.30 μ.μ.

ΠΡΟΒΟΛΗ

«Πολίτης Κέιν»

Ιωάννινα

Προβολή της ταινίας «Πολίτης Κέιν» του Ορσον Ουέλς αύριο το βράδυ στις 8.30 μ.μ., στο πλαίσιο του προγράμματος «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων (Αγ. Μαρίνας 55). Είσοδος ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή