Ο βασιλιάς με τις 7.800 ερωμένες

Ο βασιλιάς με τις 7.800 ερωμένες

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΡΗΣ ΜΑΛΑΝΔΡΑΚΗΣ

Σεξ

εκδ. Ποταμός, σελ. 304

Αντιδρώντας στην αυστηρή ανατροφή που έλαβε ως παιδί, ο Αγγλος βασιλιάς Εδουάρδος ο 7ος (1841-1910) το έριξε στο πιοτό, το φαγητό και τις γυναίκες. Παρόλο που παντρεύτηκε την πριγκίπισσα του ελληνικού θρόνου Αλεξάνδρα, είχε πλουσιότατες εξωσυζυγικές δραστηριότητες που διήρκεσαν μέχρι τα εξήντα του. Υπολογίζεται ότι ξάπλωνε στο κρεβάτι με τρεις διαφορετικές γυναίκες κάθε εβδομάδα, για σχεδόν μισό αιώνα. Τελικός απολογισμός, κατ’ εκτίμηση: 7.800 ερωμένες.

Μπορεί οι άντρες να κατέχουν τον τίτλο των πολυάσχολων του σεξ, και οι γυναίκες όμως δεν πάνε πίσω. Σε ηλικία 40 ετών η Μπριζίτ Μπαρντό αποκάλυψε σε συνέντευξή της ότι πρέπει να είχε έναν άντρα κάθε βράδυ στο κρεβάτι της. Με κάποιους πρόχειρους υπολογισμούς ο αριθμός φτάνει στους 4.980 εραστές, κάτι που δικαιολογεί απόλυτα τον χαρακτηρισμό «ατμομηχανή της γυναικείας (ερωτικής) ιστορίας» που της έδωσε η Σιμόν ντε Μποβουάρ στο δοκίμιο «Το σύνδρομο της Λολίτας». Καμία όμως δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να συναγωνιστεί την Ιουλία την Πρεσβύτερη, κόρη του Ρωμαίου αυτοκράτορα Οκταβιανού Αυγούστου που κέρδισε με το σπαθί της, ή μάλλον με το κορμί της, 80.000 εραστές.

Τα ερωτικά επιτεύγματα επωνύμων της ιστορίας είναι ένα μόνο κεφάλαιο του απολαυστικού βιβλίου «Sex» (εκδόσεις Ποταμός) του Αρη Μαλανδράκη.

Ο Α. Μαλανδράκης -σπούδασε γραφικές τέχνες και φωτογραφία αλλά τον κέρδισε η δημοσιογραφία- μας προσφέρει 304 εξαιρετικά πλούσια εικονογραφημένες σελίδες όπου αναπτύσσονται 71 κεφάλαια χωρισμένα σε 16 ενότητες.

Χωρίς υπερβολή θα μπορούσαμε να πούμε ότι πρόκειται μια μικρή εγκυκλοπαίδεια του σεξ. Ξεκινά από το ανθρώπινο σώμα και τη σεξουαλική λειτουργία του, περνάει στην τροφή και τα αφροδισιακά φαγητά -σπαράγγια, αβοκάντο, πιπέρι, γαρίφαλο μεταξύ άλλων-, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις κολόνιες και τα αρώματα, βασικά εφόδια της σαγήνης -το ξέρατε ότι η λεβάντα μόνη ή σε συνδυασμό αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα αφροδισιακά;- εξυμνεί το φιλί, δίνοντας, μάλιστα, και οδηγίες χρήσης. Πορνογραφία και λογοκρισία, το δικαίωμα της σεξουαλικής επιλογής, το σεξ στο λευκό πανί, τα πονηρά γκάτζετ και τα έξυπνα γκράφιτι, διάσημες τρανσέξουαλ, οι φοβίες του σεξ αλλά και το σεξ διά τηλεφώνου ή Διαδικτύου δεν γλιτώνουν από την πένα του Αρη Μαλανδράκη.

Ούτε και ο Τζον Εντγκαρ Χούβερ, ο οποίος θα μπορούσε να ονομαστεί ο διώκτης του -κρυφού- εαυτού του. Κάποιοι ψυχολόγοι και σεξολόγοι τον κατέταξαν ως «αμφίφυλο με αποτυχημένη ετεροσεξουαλικότητα». Αιτία υπήρξε η βαθιά καταπιεσμένη σεξουαλική ζωή του, μένοντας στενά δεμένος με τη μητέρα του μέχρι που έγινε 40 χρόνων.

Ερωτας και πόλεμος

Η χρήση σεξουαλικών παραστάσεων στα φυλλάδια που ρίχνονταν στις γραμμές των αντιπάλων είχαν σκοπό να τσακίσουν το ηθικό τους. Η πρώτη χρήση αυτού του είδους της προπαγάνδας έγινε στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και συνεχίστηκε στους πολέμους της Κορέας, του Βιετνάμ κι ακόμη παραπέρα. Στην Ελλάδα εμφανίστηκε πολύ νωρίτερα, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Στο βιβλίο ο αναγνώστης που ενδιαφέρεται για ποικίλα ερωτικά αναγνώσματα, θα βρει αρκετές αναφορές. Οι σελίδες τού έρωτα περνούν από τον Σολομώντα (Ασμα Ασμάτων), τον Μαλανάγκα (Κάμα Σούτρα), τη Σαπφώ και τα ποιήματά της, τον Τζιοβάνι Βοκάκιο (Δεκαήμερον) μέχρι και τον νομπελίστα Γιασουνάρι Καβαμπάτα (Το σπίτι των κοιμισμένων κοριτσιών).

Ως προς το σινεμά, κι εκεί ο συγγραφέας παραθέτει ενδιαφέρουσες ιστορίες. Οπως αυτή του δημάρχου της Βοστώνης, ο οποίος ζήτησε από τους δημιουργούς της αμερικανικής ταινίας «Υποκριτές» (1915) τον χρωματισμό, καρέ καρέ, των επίμαχων σκηνών με ζωγραφιστά ρούχα!

Δεν λείπουν και πληροφορίες όπως ότι «οι αρσενικές νυχτερίδες παρουσιάζουν το υψηλότερο ποσοστό ομοφυλοφιλίας από οποιαδήποτε άλλο θηλαστικό», ή ότι «ο οργασμός του γουρουνιού διαρκεί μισή ώρα».

Ενα βιβλίο χορταστικό που συνδυάζει τη γνώση με το χιούμορ και την…απόλαυση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή