Μάνος Χατζιδάκις: «Τα Παράλογα»

Μάνος Χατζιδάκις: «Τα Παράλογα»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την «Καθημερινή» το έκτο cd της σειράς Μάνος Χατζιδάκις «Τα παράλογα». Μουσική και τραγούδια της φθοράς και του ονείρου σε στίχους Νίκου Γκάτσου. Ο ίδιος ο συνθέτης σημειώνει πως πρόκειται για έναν «κύκλο λαϊκών τραγουδιών με θέμα την αθάνατη Ελλάδα σ’ όλη την ένδοξη διαδρομή της». Μουσικά, το έργο ανήκει στις νεότερες αντιλήψεις του συνθέτη περί τραγουδιού και μουσικής. Τραγουδούν οι Μαρία Φαραντούρη, Μίκης Θεοδωράκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Μελίνα Μερκούρη και σε πρώτη εμφάνιση ο Ηλίας Λιούγκος.

Η νέα μεγάλη προσφορά της «Κ», σειρά έργων που κυκλοφορεί για πρώτη φορά από την «Καθημερινή», αποτελείται από οκτώ εκδόσεις: «Ο Μεγάλος Ερωτικός / Χωρίον ο πόθος», «Οι μπαλάντες της οδού Αθηνάς», «Ποτέ την Κυριακή», «Η εποχή της Μελισσάνθης», « Ο κύκλος του C.N.S. / Καπετάν Μιχάλης / Οι γειτονιές του φεγγαριού», «Τα παράλογα», «Τα πέριξ», «Ο οδοιπόρος / το μεθυσμένο κορίτσι & ο Αλκιβιάδης». Από τα σημαντικότερα έργα όχι μόνο του Μάνου Χατζιδάκι αλλά και του ελληνικού τραγουδιού του 20ού αιώνα. Δίσκοι που καταδεικνύουν πως το ποιητικό επίτευγμα ενός ανθρώπου, η διεθνής ελληνικότητα, αγαπήθηκε και ανανέωσε τη μυθολογία ενός ολόκληρου λαού. Η σειρά συνοδεύεται από πολυτελείς συσκευασίες, βασισμένες στις πρωτότυπες, και πολυσέλιδα ένθετα έντυπα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή