Η Σ. Θεοδωρίδου τραγουδά Καβάφη στο «Παλλάς»

Η Σ. Θεοδωρίδου τραγουδά Καβάφη στο «Παλλάς»

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΥΝΑΥΛΙΑ. Σκηνοθετημένη συναυλία ειδικού βάρους θα δοθεί απόψε (9 μ.μ.) στο «Παλλάς» της οδού Βουκουρεστίου, με την παρουσίαση 14 μελοποιημένων ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη από τον συνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου.

Πρωταγωνίστρια της βραδιάς είναι η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία έχει ερμηνεύσει τον κύκλο των μελοποιημένων ποιημάτων του Καβάφη που έχει, μάλιστα, εκδοθεί δισκογραφικά («Cavafy. Shades of Love» και «Cavafy II – Return» από την The Human Voice). Τη Σόνια Θεοδωρίδου συνοδεύει η Ορχήστρα Mobile υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Ορφανίδη.

Η βραδιά ξεχωρίζει όχι μόνο για το ίδιο το μουσικό σκέλος της, αλλά και για τη σκηνική της σύνθεση, καθώς τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Νανούρης. Τα τραγούδια θα συνυπάρχουν με απαγγελίες. Η δημοφιλής Βρετανή συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ θα απαγγείλει Καβάφη μαζί με τον ηθοποιό Τάσο Νούσια, ο οποίος έπαιζε στην τηλεοπτική σειρά «Το Νησί», που βασίστηκε στο γνωστό μυθιστόρημα της Χίσλοπ. Επίσης, συμμετέχουν και 16 έφηβοι από τη θεατρική ομάδα της Χαρούλας Σαμπατάκου του 15ου Λυκείου Αθηνών.

Η μελοποίηση ποιημάτων του Κ. Π. Καβάφη από τον συνθέτη Αθανάσιο Σίμογλου, ο οποίος διαμένει μόνιμα στο Βερολίνο, φέρνει στην ελληνική ιστορία της μουσικής άλλον ένα κύκλο τραγουδιών εμπνευσμένων από τον Αλεξανδρινό ποιητή. Ο Αθανάσιος Σίμογλου, που έγραψε τα τραγούδια για φωνή σοπράνο (Σόνια Θεοδωρίδου) και βαρύτονου (Κώστας Ραφαηλίδης) μας έδωσε μία συλλογή ιδιαίτερα μελωδικών και ατμοσφαιρικών συνθέσεων που ανανεώνουν τη σχέση της μουσικής με την ποίηση του Καβάφη, με έναν τρόπο στέρεο, αισθαντικό και καίριο, και η Σόνια Θεοδωρίδου έχει επιτύχει απόδοση που υπηρετεί πλήρως το εγχείρημα (τιμές εισιτηρίων 15, 20, 25, 35, 40 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT