Ατζέντα

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Φωναχτές σκέψεις»

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Χρυσοχοΐδου με τίτλο «Φωναχτές σκέψεις» φιλοξενείται στην γκαλερί «7» (Σόλωνος 20) από τις 5 έως τις 30 Μαρτίου. Η εικαστικός αποφοίτησε από την ΑΣΚΤ το 2006.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Vania Conde και φάδος στον «Παρνασσό»

Στα πορτογαλικά φάδο και στη μουσική παράδοση της Λισσαβώνας είναι αφιερωμένη η αποψινή βραδιά στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός». Η ερμηνεύτρια Vania Conde, η οποία έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της συγκεκριμένης μουσικής σκηνής -ανάμεσά τους ο Paulo Parreira και ο Aramac-, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαζί με τον καταξιωμένο δεξιοτέχνη της πορτογαλικής κιθάρας Ricardo Parreira, αδελφό του Paulo Parreira, και τον νεαρό τραγουδιστή, κιθαρίστα και συνθέτη Marco Oliveira. Οι τρεις μουσικοί θα ερμηνεύσουν μελοποιημένα πορτογαλικά ποιήματα και θα διηγηθούν μικρές μουσικές ιστορίες από τους δρόμους της Λισσαβώνας, όπως αυτή για τον πολυτραγουδισμένο τραγικό έρωτα του Κόμη του Βιμιόζα και της φαδίστα Maria Severa Onofriana στα μέσα του 19ου αιώνα. Ωρα έναρξης 8.30 μ.μ. Κρατήσεις στο www.ticketservices.gr και στο τηλ. +210-72.34.567.

Μετά τη συναυλία της στην Αθήνα η Vania Conde θα εμφανιστεί στα Κύθηρα (μουσικό καφενείο «Αστικόν», Ποταμός, 3 Μαρτίου στις 9 μ.μ.).

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΕΛΗ

Η ελληνική ναΐφ ζωγραφική

Στο Ιδρυμα Παναγιώτη και Εφης Μιχελή (Βασ. Σοφίας 79) παρουσιάζεται έως τις 29 Μαρτίου η έκθεση «Ελληνες ναΐφ ζωγράφοι», σε επιμέλεια Στέλιου Λυδάκη. Σχεδόν 30 χρόνια μετά την αρχική έκδοση του βιβλίου «Οι Ελληνες ναΐφ ζωγράφοι», το Ιδρυμα, επιθυμώντας να συνεχίσει την προσπάθεια της ιδρύτριάς του Εφης Π. Μιχελή να προβάλει στο ευρύ κοινό την παραγνωρισμένη στην τότε Ελλάδα ναΐφ ζωγραφική, αποφάσισε τη διοργάνωση αυτής της έκθεσης με έργα παλαιότερων αλλά και σύγχρονων Ελλήνων ναΐφ ζωγράφων. Παρουσιάζονται έργα των Λίας Αγαπίου-Σούλη, Αριάδνης Βορνόζη, Γιάννη Βούρου, Μιχάλη Γλαράκη, Χάρη Δουλγκέρη, Χριστόφορου Δρακιώτη, Νίκης Ελευθεριάδη, Γιάννη Θεοφίλη, Θεόφιλου, Σοφίας Καλογεροπούλου, Πέτρου Κάτσα, Αλκη Κεραμίδα, Αγγελου Κουγιουμτζή, Ιωάννη Κουτσούρη, κ.ά. www.michelisfoundation.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Κοντσέρτα Μπαχ από την Καμεράτα στη Στέγη

Η Καμεράτα υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Γιώργου Πέτρου παρουσιάζει τα έξι Βρανδεμβούργια κοντσέρτα του Μπαχ με όργανα της εποχής του συνθέτη, απόψε στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Πρόκειται για μια επιτυχημένη συναυλία της Καμεράτα που επαναλαμβάνεται μετά από απαίτηση του κοινού. Τα έξι «κοντσέρτα για διάφορα όργανα», όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος ο Μπαχ, ολοκληρώθηκαν το 1721 και θεωρούνται στο σύνολό τους ως ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα της μουσικής. Τρία από αυτά είναι ορχηστρικά σε χαρακτήρα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν έντονα χαρακτηριστικά μουσικής δωματίου.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί της Καμεράτα: Sergiu Nastasa, Γιάννης Μαυρίδης, Otilia Alitei, Ali Basegmezler, Laurentiu Matasaru, Elisabeth Schaefer, Ιάσων Ιωάννου κ.ά. Εναρξη 8.30 μ.μ. Λ. Συγγρού 107 – 109

ΘΕΑΤΡΟ

«7/24»

Απόψε θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου έργου του Καταλανού συγγραφέα Ενρίκ Νόλια «7/24 ή ο θρύλος του άντρα που αιωρείται πάνω από τα πάρκα» σε σκηνοθεσία Θέμελη Γλυνάτση στη Knot Gallery (Μιχαλακοπούλου 206). Η παράσταση αναβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα λόγω πλημμύρας. Με τους Σοφία Μαραθάκη, Συμεών Τσακίρη, Μπάμπη Γαλιατσάτο και Αρη Πλιό. Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

«Επιπλώσεις βυθού»

Εργα μεικτής τεχνικής, φωτογραφίες και κατασκευές, όπως παράξενες φωτογραφικές μηχανές, μεξικάνικους πολυελαίους, πλαστικά γλυπτά, σουρεαλιστικά έπιπλα κ.ά., με κοινό θεματικό άξονα τη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν, περιλαμβάνει η έκθεση των Ελεονώρας Σταθοπούλου και Δάφνης Ρόκου με τίτλο «Επιπλώσεις βυθού», που πραγματοποιείται έως τις 23 Μαρτίου στην γκαλερί «Αστρολάβος artlife» (Ηροδότου 11).

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Νίκος Καζαντζάκης

Η θεατρική μεταφορά της «Ασκητικής» του Νίκου Καζαντζάκη, σε προσαρμογή και σκηνοθεσία του Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου πρωτοπαρουσιάστηκε τον Απρίλιο του 2012. Απόψε, αύριο και από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στις 8 μ.μ. Εισιτήρια από 25 ευρώ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι χαλασοχώρηδες»

Επιπλέον παράταση παραστάσεων έως τέλη Μαρτίου για τους «Χαλασοχώρηδες» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου στο θέατρο Αλκμήνη (Αλκμήνης 8). Το πιο πολιτικό διήγημα του Σκιαθίτη συγγραφέα εκτυλίσσεται τις παραμονές των εκλογών και σατιρίζει τα εκλογικά ήθη της εποχής του, που, όπως καταδεικνύει η πρώτη θεατρική μεταφορά του, δεν διαφέρει και τόσο από τη δική μας. Κυριακή στις 9.15 μ.μ.

ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Κ. Καραμανλής

Συμπόσιο με θέμα «Κωνσταντίνος Καραμανλής: τότε και τώρα» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Πικραμμένου, Αντώνη Μακρυδημήτρη, Ιωάννη Μαρίνου, Αγγελου Δεληβορριά και Λουκά Τσούκαλη. Συντονίζει ο Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Ωρα έναρξης 7 μ.μ. Διανομή δελτίων προτεραιότητας από τις 5.30 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θέατρο Πορεία

Ο συγγραφέας του έργου «Μια γιορτή στου Νουριάν», Φόλκερ Λούντβιχ, θα βρίσκεται αύριο στο θέατρο Πορεία (τηλ. 210-82.10.991) για να παρακολουθήσει την παράσταση των Παντελή Δεντάκη και Βασίλη Κουκαλάνι και να συζητήσει με το κοινό και τους δημοσιογράφους. Ο Φόλκερ Λούντβιχ είναι ιδρυτής και ερμηνευτής του θεάτρου Grips. Το «Μια γιορτή στου Νουριάν» είναι έργο με διεθνή επιτυχία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή