Ατζέντα

3' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΚΘΕΣΗ

«Μνημεία με θέα τον Βράχο της Ακρόπολης»

Ακουαρέλες του Κώστα Παπασταμούλη συνθέτουν την έκθεση ««Ναός και Μνημείο: Βυζαντινά μνημεία με θέα τον Βράχο της Ακρόπολης», που φιλοξενείται έως τις 12 Μαΐου στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο Αθηνών. Τα 50 έργα απεικονίζουν τα βυζαντινά, μεταβυζαντινά και οθωμανικά μνημεία γύρω από την Ακρόπολη, όπως φαίνονται από διαφορετικά σημεία της πόλης. Την έκθεση συμπληρώνουν φωτογραφίες του 19ου αιώνα από τα ιστορικά και φωτογραφικά αρχεία του μουσείου (συλλογή Χριστιανικής Αρχαιολογικής Εταιρείας).

ΟΠΕΡΑ

Σικελικός Εσπερινός στο Μέγαρο Αθηνών

Τρεις νέες παραστάσεις της όπερας «Ο Σικελικός Εσπερινός», παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα δοθούν αύριο και για δύο ακόμη βραδιές (16, 18/4) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, 8 μ.μ.). Η σκηνοθεσία και η χορογραφία είναι του Ρενάτο Τζανέλα, ο οποίος χρησιμοποίησε ως βασικούς άξονες την επαναστατικότητα, την έννοια της πατρίδας, τη βία, αλλά και τα δοκιμαζόμενα συναισθήματα. Η υπόθεση της όπερας η οποία παρουσιάζεται με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από τη γέννηση του Βέρντι αντλεί από το ιστορικό γεγονός της εξέγερσης, που πέρασε στην ιστορία με αυτό το όνομα. Τα σκηνικά είναι του Αλεσάντρο Κάμερα, τα κοστούμια της Κάρλα Ρικότι. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν Ελληνες και ξένοι καταξιωμένοι μονωδοί όπως ο Δημήτρης Πλατανιάς, η Τσέλια Κοστέα, ο Δημήτρης Καβράκος και ο Ρέντσο Τζούλιαν. Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Μουσικός «μαραθώνιος» Μπετόβεν

Συνεχίζεται απόψε και αύριο ο μουσικός «μαραθώνιος» στον Μπετόβεν που παρουσιάζει η Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης) υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου. Σημείο αναφοράς των τριών συναυλιών αποτελούν τα εννέα κοντσέρτα για πιάνο του Μπετόβεν, τα οποία για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα ακούσουμε σε όργανα κλασικής περιόδου, παρόμοια με αυτά που είχε στη διάθεσή του ο συνθέτης όπως πνευστά του 1800, εντέρινες χορδές, δοξάρια αντίγραφα των πρώτων κλασικών δοξαριών που εμφανίστηκαν, μια αυθεντική άρπα Erard του 1803, ένα αυθεντικό φορτεπιάνο του Αγγλου κατασκευαστή Robert Stodart του 1820, κ.ά. Εναρξη 8.30 μ.μ. Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Νότης Μαυρουδής

Μια βραδιά με συνθέσεις από διαφορετικές εποχές ετοιμάζει ο Νότης Μαυρουδής την Κυριακή, 14 Απριλίου (9.30 μ.μ.), στην «Αλεξάνδρεια» (Σπάρτης 14, Πλ. Αμερικής, τηλ. 210-86.73.655). Μαζί με τον Γιώργο Τοσικιάν (στις κιθάρες) και τη Μόρφω Τσαϊρέλη (τραγούδι), ο Νότης Μαυρουδής προτείνουν στο κοινό μια εναλλακτική μουσική περιπλάνηση με υλικό από τη δεξαμενή της Λατινικής Αμερικής και του ελληνικού τραγουδιού. Τιμή εισιτηρίου: 12 ευρώ με ένα ποτό.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Θησέας και Αριάδνη

Εως τις 28 Απριλίου συνεχίζονται στο θέατρο Badminton οι παραστάσεις του έργου «Θησέας και Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων», σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου. Μια εντυπωσιακή παραγωγή για μικρούς και μεγάλους σε κείμενο του Στρατή Πασχάλη. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 11.30 π.μ. και 3 μ.μ. Αλσος Γουδή.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Βραδιά Σούμπερτ

Το έργο του Σούμπερτ «Winterreise», γραμμένο ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του και βασισμένο στους στίχους του ρομαντικού ποιητή Wilhelm Muller, θα ερμηνεύσουν το βράδυ της Δευτέρας 15 Απριλίου στο θέατρο «Πορεία» (Τρικόρφων 3-5) ο βαρύτονος Κωστής Ρασιδάκης και ο πιανίστας Julien Duchoud, σε μια μουσική παράσταση σε σκηνοθεσία Esther Consalez. Ωρα έναρξης 9 μ.μ.

ΘΕΑΤΡΟ

«Ενας εχθρός του λαού»

Εως τις 28 Απριλίου συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου «Ενας εχθρός του λαού» του Ερρίκου Ιψεν σε σκηνοθεσία, απόδοση και διασκευή του Στέφανου Ληναίου, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζί με την Ελλη Φωτίου. Κάθε Τετάρτη και Κυριακή στις 7.15 μ.μ., Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μ.μ. στο Θέατρο «Αλφα» (Πατησίων 37 και Στουρνάρη).

GΑΖΑRΤΕ

Μισέλ Λεγκράν

Γεγονός της εβδομάδας, η εμφάνιση του διάσημου Γάλλου πιανίστα και συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Michel Legrand απόψε και αύριο, για δύο τελευταίες βραδιές. Μουσικές από τις ταινίες «Ομπρέλες του Χερβούργου», «The Go Between» κ.ά. Βουτάδων 32-34, Γκάζι, τηλ. 210-34.60.347.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«Ηumaterra»

Την Δευτέρα και την Τρίτη (15, 16/4) θα παρουσιαστεί στο θέατρο «Κάππα» η παράσταση «Humaterra» του χοροθεάτρου «Δαγίπολη», έργο στο οποίο συμμετέχουν άτομα με και χωρίς αναπηρίες. Εμφανίζονται επίσης ο Ψαραντώνης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Λειβαδάς, η Ανδριάνα Μπάμπαλη και η Χρύσα Παπά. Ωρα έναρξης 9 μ.μ. Κυψέλης 2.

ΘΕΑΤΡΟ

«Φόνισσα»

Στις 28 Απριλίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις της «Φόνισσας» στην Α΄ Σκηνή του Θεάτρου Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16). Η βραβευμένη θεατρική μεταφορά του ομότιτλου διηγήματος του Παπαδιαμάντη παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Στάθη Λιβαθινού, με την Μπέττυ Αρβανίτη στον κεντρικό ρόλο, πλαισιωμένη από τους Τζίνη Παπαδοπούλου, Λουκία Μιχαλοπούλου κ.ά. Κάθε Τετάρτη στις 7 μ.μ., Πέμπτη έως Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 8 μ.μ.

ΕΚΘΕΣΗ

«Ζoo»

Εναν πολύχρωμο «ζωολογικό κήπο» δημιουργούν οι 30 συμμετέχοντες καλλιτέχνες της έκθεσης, που εγκαινιάζεται σήμερα στο Παλαιοπωλείο «Μαρτίνος» (Πινδάρου 24) και θα διαρκέσει ώς το τέλος Ιουνίου. Η έκθεση αποτελείται από έργα ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφίες και κατασκευές. Συμμετέχουν οι Μανώλης Χάρος, Λήδα Παπακωνσταντίνου, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Αφροδίτη Λίττη, Τάσος Μαντζαβίνος, Ναταλία Μελά, Αλίκη Παλάσκα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή