Νέες εκδόσεις

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΒΑΛΕΡΙΟ ΕΒΑΝΤΖΕΛΙΣΤΙ

Τορτούγα

Η πολιτεία των πειρατών

μετ. Στέφανος Δημητριάδης

εκδ. Κέδρος, σελ. 400 – 9,90 ευρώ

Το 1685, οι μέρες της αδελφότητας που έχουν συγκροτήσει πειρατές πιστοί στον βασιλιά της Γαλλίας με την ονομασία «Αδελφοί της Ακτής», είναι μετρημένες. Ο Λουδοβίκος ΙΔ΄ έχει συνάψει ειρήνη με την Ισπανία, και τα κούρσα των φλιμπουστιέρων της Καραϊβικής με ορμητήριο την Τοτούγα δεν είναι ευπρόσδεκτα. Ενας νέος κυβερνήτης αναλαμβάνει την εξουσία στο νησί και θέλει να αποκαταστήσει την τάξη. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, ένας Πορτογάλος λοστρόμος, ο Ροζέριο ντε Κάμπος, πρώην ιησουίτης με σκοτεινό παρελθόν, στρατολογείται διά της βίας. Ποια είναι η νέα κοινωνία που θα ιδρυθεί μεσοπέλαγα στην Καραϊβική;

ΑRΝΑLDUR ΙΝDRΙDΑSΟΝ

Η σιωπή του τάφου

μετ. Γιώργος Μπαρουξής

εκδ. Μεταίχμιο, σελ. 336 – 15,50 ευρώ

Ρέικιαβικ: Οικοδομικές εργασίες αποκαλύπτουν έναν γυναικείο σκελετό. Πριν από χρόνια η περιοχή ήταν ακατοίκητη. Ο επιθεωρητής Ετλεντουρ και η ομάδα του ελπίζουν ότι έχουν να κάνουν με ένα τυπικό ισλανδικό σενάριο εξαφάνισης. Μια γυναίκα που χάθηκε στο χιόνι κι έμεινε θαμμένη επί δεκαετίες. Ενώ ο μελαγχολικός επιθεωρητής παλεύει να σταματήσει την πλήρη κατάρρευση της οικογένειάς του –η εθισμένη στα ναρκωτικά έγκυος κόρη του μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση–, η υπόθεση φέρνει στην επιφάνεια και άλλες πολλές οικογενειακές ιστορίες οργής και πόνου.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΜΠΕΙΡΙΚΟΣ

Τα χαϊμαλιά του έρωτα και των αρμάτων

εκδ. Αγρα, σελ. 256 – 13,50 ευρώ

Πενήντα χρόνια από την πρώτη ανακοίνωσή της ανασυστήνεται η σπουδαία ερωτική τριλογία του Ανδρέα Εμπειρίκου. Περιλαμβάνει τα «Αργώ ή πλους αεροστάτου», «Ζεμφύρα ή το μυστικό της Πασιφάης» και το ανέκδοτο μέχρι σήμερα «Βεατρίκη ή ένας έρωτας του Buffalo Bill». Κοινή βασική ιδέα τους, ότι ο μοναδικός τρόπος να αρθούν οι αντινομίες του πολιτισμού και να απελευθερωθεί ο κόσμος πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά είναι ο «άνευ ορίων και όρων» έρωτας. Η έκδοση συνοδεύεται από αναλυτική εισαγωγή του επιμελητή των κειμένων Γ. Γιατρομανωλάκη.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΑΡΛΟ ΡΟΣΕΛΙ

Φιλελεύθερος σοσιαλισμός

μετ. Αχιλλέας Καλαμαράς

εκδ. Πόλις, σελ. 452

Από ιστορική άποψη, το σοσιαλιστικό κίνημα θεωρούσε παραδοσιακά ότι βρίσκεται σε αντίθεση προς τον φιλελευθερισμό. Ο Ροσέλι, αντίθετα, το βλέπει ως «λογική ανάπτυξη», ως ιστορική συνέχεια, ως «αληθινό κληρονόμο» της φιλελεύθερης παράδοσης. Αν πράγματι θεωρήσουμε πως το θεμελιώδες πρόβλημα της ανθρώπινης ιστορίας είναι το πρόβλημα της ελευθερίας (πρόβλημα που το έθεσε πρώτος ο φιλελευθερισμός ως φιλοσοφία της ελευθερίας), ο σοσιαλισμός είναι ο κληρονόμος του φιλελευθερισμού, είναι δηλαδή το μεγάλο εκείνο κίνημα που επιδιώκει να παραμερίσει και άλλα εμπόδια στην ελευθερία εκτός από εκείνα που έχουν ήδη παραμερίσει οι αστικές επαναστάσεις.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

DΑVΙD ΟWΕΝ

Πειστήρια εγκλήματος

Στα άδυτα των εργαστηρίων CSΙ

μετ. Μιχάλης Μικέδης

εκδ. Κλειδάριθμος, σελ. 288 – 22 ευρώ

Η απαγωγή του μωρού του Λίντμπεργκ, η συντριβή του Μπόινγκ 747 της Παναμέρικαν στο Λόκερμπι της Σκωτίας, η δίκη του Ο.Τ. Σίμσον. Οι έρευνες που έγιναν για την εξιχνίαση αυτών και πολλών άλλων υποθέσεων αποκαλύπτουν συναρπαστικές πτυχές των εγκληματολογικών επιστημών. Πώς οι ίνες από χαλί στο αυτοκίνητο του Γουέιν Γουίλιαμς οδήγησαν στην καταδίκη του για τις δολοφονίες των παιδιών στην Ατλάντα, πώς σκισίματα στο σακάκι μιας πιτζάμας κατέρριψαν το άλλοθι του Τζ. Μακ Ντόναλντ για τη δολοφονία της γυναίκας και των παιδιών του;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή