Το άστρο της Ντιάνα Ντάρμπιν

Το άστρο της Ντιάνα Ντάρμπιν

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΠΩΛΕΙΑ. Από τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ στις δεκαετίες 1930 και 1940, η ηθοποιός και τραγουδίστρια Ντιάνα Ντάρμπιν πέθανε σε ηλικία 91 ετών. Την ανακοίνωση έκανε ο γιος της Πίτερ (από τον τρίτο της γάμο, με τον σκηνοθέτη Τσαρλς Ντέιβιντ), ο οποίος δεν διευκρίνισε την ημέρα θανάτου της μητέρας του.

Η Ντιάνα Ντάρμπιν ήταν μαζί με την Τζούντι Γκάρλαντ και τον Μίκι Ρούνεϊ τα εφηβικά πρόσωπα που είχαν φρεσκάρει την εικόνα του Χόλιγουντ στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Πρωτοεμφανίστηκε το 1936, σε ηλικία 15 ετών, στη μικρού μήκους ταινία «Every Sunday», μαζί με την Τζούντι Γκάρλαντ. Εκτοτε και έως το 1949 όταν, αιφνιδιάζοντας όλους, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο σε ηλικία μόλις 28 ετών, η Ντιάνα Ντάρμπιν ήταν μια μεγάλη σταρ που το 1947 έφτασε να έχει το υψηλότερο κασέ στο Χόλιγουντ.

Η Ντιάνα Ντάρμπιν είχε εξαιρετική φωνή και ερμήνευσε πλήθος επιτυχιών που, σε συνδυασμό με την πικάντικη εμφάνισή της, την έκανε μία από τις «αγαπημένες» της Αμερικής. Η πρώτη της μεγάλου μήκους ταινία (με τη Universal) ήταν το «Three Smart Girls», που ήταν υποψήφια για το Οσκαρ καλύτερης ταινίας το 1937.

Το 1939, η Ντιάνα Ντάρμπιν τιμήθηκε μαζί με τον Μίκι Ρούνεϊ με τα βραβεία της Juvenile Academy επειδή ζωντάνεψαν στην οθόνη «το πνεύμα της νεότητας». Η επιτυχία των ταινιών της ήταν τέτοια που λέγεται ότι έσωσε τη Universal από χρεοκοπία στα τέλη της δεκαετίας του ’30, καθώς τα έσοδα από τις ταινίες αντιστοιχούσαν στο 17% επί του συνόλου. Ο μισθός της το 1946 ανήλθε στα 323.477 δολάρια, που την εκτόξευσε στη δεύτερη θέση, κάτω μόνο από την Μπέτι Ντέιβις. Την επόμενη χρονιά ήταν στην κορυφή. Το 1949, στον κολοφώνα της δόξας της και με 21 ταινίες στο ενεργητικό της, αποφάσισε να εγκαταλείψει τον κινηματογράφο και να αποτραβηχτεί σε ένα χωριό στη Γαλλία. Σπανίως έδινε συνεντεύξεις, αλλά σε μία επιστολή που έστειλε το 1958 δήλωσε πως «η κινηματογραφική της περσόνα δεν είχε καμία σχέση με τον αληθινό εαυτό της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή