ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Sound of dreams»

Υδρα

Εκθεση ζωγραφικής της Ετιέττας Βορδώνη και της Ειρήνης Ηλιοπούλου με τίτλο «Sound of dreams» («Ηχος στο όνειρο»), σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Φοίβης Παρασκευά, εγκανιάζεται σήμερα στις 8.30 μ.μ. στο Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιουνίου.

ΘΕΑΤΡΟ

«Χταποδάκια»

Θεσσαλονίκη

Με την παράσταση «Χταποδάκια και άλλα διηγήματα» των Ηλία Βογιατζηδάκη, Μυρτώς Πανάγου και Νατάσας Παπανδρέου, βασισμένη σε διηγήματα των Μ. Καραγάτση, Κώστα Ταχτσή, Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή και Ντίνου Χριστιανόπουλου, αρχίζει το φεστιβάλ «Βήμα στους Νέους», που διοργανώνει για τρίτη χρονιά το «Σχήμα εκτός Αξονα» (Πλάτωνος 35). Καθημερινά έως τις 14 Μαΐου, στις 9.30 μ.μ.

ΓΛΥΠΤΙΚΗ

Θόδωρος Παπαγιάννης

Θεσσαλονίκη

Στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ φιλοξενείται έως τις 2 Ιουνίου έκθεση γλυπτικής του Θόδωρου Παπαγιάννη, αποτελούμενη από τις μεγάλες συνθέσεις «Τα φαντάσματά μου» και «Ο Αρτος», που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Τα έργα του καλλιτέχνη και ομότιμου καθηγητή Γλυπτικής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών εμπεριέχουν αναφορές σε αρχαιοελληνικά και χριστιανικά σύμβολα.

ΘΕΑΤΡΟ

«Χαλασοχώρηδες»

Πύργος

Στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου μεταφέρεται την Τρίτη 14 Μαΐου η επιτυχημένη θεατρική μεταφορά του επίκαιρου πολιτικού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Οι Χαλασοχώρηδες», που σατιρίζει με καυστικό χιούμορ τα εκλογικά ήθη της εποχής του συγγραφέα. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Παπακωνσταντίνου.

ΒΙΒΛΙΟ

«Ιστορία Ελληνικού Κράτους»

Πάτρα

Το βιβλίο του Βασίλη Κρεμμύδα «Σύντομη Ιστορία του Ελληνικού Κράτους» (εκδ. Καλλίγραφος) παρουσιάζεται σήμερα στη 1 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο «Πολύεδρο» (Κανακάρη 147) με ομιλητές τους Βασίλη Καρδάση, Ηλία Νικολακόπουλο και Απόστολο Παπαϊωάννου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή