Πολιτιστικό ραντεβού στο Ναύπλιο

Πολιτιστικό ραντεβού στο Ναύπλιο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ. Ενα από τα πιο όμορφα «ραντεβού» του καλοκαιριού είναι το Φεστιβάλ Ναυπλίου, που φέτος γιορτάζει αισίως τα 22 του χρόνια. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή (21/6) και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Κυριακή (30/6), δίνοντάς μας την ευκαιρία να προγραμματίσουμε ένα Σαββατοκύριακο στο Ναύπλιο.

Εντυπωσιακό σε ποικιλία και ποιότητα το πρόγραμμα υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Βακαρέλη και με οργανωτική ευθύνη της εταιρείας συναυλιών Φόρμιγξ αρχίζει στο Φουγάρο με ένα αφιέρωμα στην ελληνική ποιητική δημιουργία, συγκεκριμένα την παράσταση «Η μουσική της Οδύσσειας και 11 μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη» με αφηγήτρια τη Λυδία Κονιόρδου και μουσικό τον πιανίστα Θοδωρή Οικονόμου.

Το Μπαλέτο της Λυρικής Σκηνής θα παρουσιάσει την αμέσως επόμενη μέρα (22/6) στην Πλατεία Αρβανιτιάς μια ωραία βραδιά με αποσπάσματα από τα έργα «Το ταξίδι», «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», «Ολοι χορεύουν βαλς». Το Σαββατοκύριακο θα κλείσει με συναυλία του Nafplion Festival Ensemble στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου (23/6).

Ακολουθούν δύο ρεσιτάλ στο Βουλευτικό, ένα του πιανίστα Βασίλη Βαρβαρέσου (24/6) κι ένα δεύτερο της μεσοφώνου Αγγελικής Καθαρίου και του πιανίστα Νίκου Αθηναίου (25/6), συναυλία του Paian Piano Quartet (26/6, Βουλευτικό), μια μουσική παράσταση της Christine Holzwarth (υψίφωνος) και της Agata Lukasiewicz (πιάνο), συναυλία του συνόλου χάλκινων πνευστών Suono στο Παλαμίδι (28/6) κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή