«Τέχνη και Μαθηματικά», σαν παιχνίδι

«Τέχνη και Μαθηματικά», σαν παιχνίδι

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία του κέντρου, στην οδό Ηρακλειδών στο Θησείο, θα έχουν την τύχη να βρεθούν όσα παιδιά είναι ακόμη στην Αθήνα και οι γονείς τους είχαν την καλή ιδέα να τα στείλουν στα θερινά ολοήμερα εργαστήρια «ΜathemΑrtics Camp», που διοργανώνει το Μουσείο Ηρακλειδών. Ο δεύτερος κύκλος ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου, ο τρίτος κύκλος θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 26 του μήνα.

Κατ’ αρχάς να πούμε ότι τα εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά Δημοτικού και έχουν μια ιδιαίτερα πρωτότυπη θεματολογία και δομή στο καθημερινό τους πρόγραμμα. Η μέρα ξεκινάει με πρωινό στις 8 π.μ. (όλα τα γεύματα δίνονται έτοιμα από τους γονείς) για να ακολουθήσει στις 9 π.μ. το πρώτο δίωρο με θέμα «Τέχνη και Μαθηματικά» κάθε ημέρα και κάτι καινούργιο («Τα γεωμετρικά σχήματα στη ζωγραφική», «Συμμετρίες και γεωμετρικά μοτίβα», «Οι οφθαλμαπάτες της τέχνης» κ.ά.). Αμέσως ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα ακολουθεί η ενότητα της Παιδικής Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής που διευθύνει η συγγραφέας Χριστίνα Κόλλια, η οποία περιλαμβάνει περιπάτους σε κοντινά μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, συζητήσεις, διάβασμα και καταγραφή εντυπώσεων από τα παιδιά.

Το μεσημεριανό γεύμα της ημέρας έχει μια χαλαρωτική συνέχεια με καλλιτεχνικά (σχέδιο, ζωγραφική κ.ά.) και θεατρικό παιχνίδι.

Για όσους γονείς ή παιδιά είναι λίγο τρομακτική η αίσθηση πως θα κάνουν διακοπές με Μαθηματικά, έρχεται καθησυχαστική η απάντηση των διοργανωτών των εργαστηρίων.

Ισα ίσα θα είναι μια ευκαιρία για τα παιδιά, απαλλαγμένα από το άγχος των σχολικών υποχρεώσεων, να δουν τα Μαθηματικά με άλλο μάτι, μέσα από την τέχνη… Για παράδειγμα, στο μάθημα για τις «Συμμετρίες» τα παιδιά θα παίξουν με διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα, θα κοιτάξουν πλήθος επιλεγμένων εικαστικών πινάκων και διαισθητικά θα μάθουν τι θα πει συμμετρία!

​​Ηρακλειδών 16, Θησείο, τηλ. 210 3461981.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή