Νέες εκδόσεις

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΞΕΝΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΤΖΟΝ ΛΕ ΚΑΡΕ

Μια μικρή γερμανική πόλη

μετ. Ιλάειρα Διονυσοπούλου

εκδ. Καστανιώτη, σελ. 494 – 15,98 ευρώ

Τέλη της δεκαετίας του ’60. Ο Χάρτινγκ, υπάλληλος της βρετανικής πρεσβείας στη Βόννη, εξαφανίζεται και μαζί του εξαφανίζονται σαράντα πέντε άκρως απόρρητοι φάκελοι. Η στιγμή είναι κρίσιμη και ενδεχομένως διόλου τυχαία. Φοιτητές και νεοναζί διαδηλώνουν στους δρόμους, ενώ διαπραγματεύσεις ζωτικής σημασίας βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο. Ο αξιωματικός ασφαλείας Αλαν Τέρνερ στέλνεται από το Λονδίνο στη Βόννη για να εντοπίσει τον αγνοούμενο και τους φακέλους. Εν τω μεταξύ το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Γερμανίας απειλούν να συγκρουστούν οδηγώντας σε έναν βίαιο εφιάλτη. 

 ΚΕRRΥ WΙLΚΙΝSΟΝ

Κλειδωμένοι

μετ. Νεκτάριος Καλαϊτζής

εκδ. Bell, σελ. 348 – 7,50 ευρώ

Μια γυναίκα βρίσκεται στραγγαλισμένη σε ένα σπίτι. Η λύση του θα έπρεπε να είναι απλή. Μόνο που το έγκλημα εμφανίζει μια ιδιαιτερότητα: πόρτες, παράθυρα είναι όλα κλειδωμένα και το κλειδί είναι από μέσα. Η αρχιφύλακας Τζέσικα Ντάνιελς δεν πρέπει να βρει μόνο τον δολοφόνο αλλά και τον τρόπο με τον οποίο ο δολοφόνος μπήκε στο σπίτι. Με πολύ λίγα στοιχεία στη διάθεσή της και με έναν δημοσιογράφο στο κατόπι της, νιώθει πολύ στριμωγμένη. Μέχρι που βρίσκει ένα ακόμα πτώμα. Και ο φόνος έχει γίνει ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

ΚΛΑΣΙΚΟΙ

ΣΤΕΦΑΝ ΤΣΒΑΪΧ

Η μέθη της μεταμόρφωσης

μετ. Γιάννης Καλιφατίδης επιμ. Knut Βeck

εκδ. Πατάκη, σελ. 412 – 17,90 ευρώ

Καλοκαίρι 1926. Η Κριστίνε Χοφλένερ εργάζεται στο ταχυδρομικό ταμιευτήριο ενός αυστριακού χωριού. Μέχρι που έρχεται η πρόσκληση από μια πλούσια θεία της να περάσει δύο εβδομάδες σε ελβετικό θέρετρο. Για πρώτη φορά η ηρωίδα νιώθει ελκυστική, καθώς παριστάνει την πλούσια Κριστιάνε φον Μπόουλεν. Μέχρι που αποκαλύπτεται η ταπεινή της καταγωγή. Γνωρίζει ωστόσο τον νεαρό Φέρντιναντ, άντρα ποτισμένο με το πνεύμα της εξέγερσης, κι αποφασίζουν και οι δυο να βάλουν τέρμα στη ζωή τους. Ο Φέρντιναντ όμως επινοεί ένα σχέδιο εναντίον του αρχικλέφτη-κράτους και η Κριστίνε συναινεί.

FRΑΝΖ ΚΑFΚΑ

Τα οκτώ μπλε τετράδια

εκδ. Αρχέτυπο, σελ. 160 – 12,90 ευρώ

Υπό μορφήν ημερολογίου ο Φραντς Κάφκα καταγράφει τις αποφθεγματικές παρατηρήσεις του για τα μεγάλα προβλήματα της ανθρώπινης ύπαρξης. Διανθισμένα με άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του, προσωπικές εμπειρίες και σπάνιες στιγμές κατανόησης, «Τα οκτώ μπλε τετράδια» αποκαλύπτουν την εσωτερική φλόγα που κινούσε μία από τις σπουδαιότερες μορφές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Και αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον καθένα που αποσκοπεί στην αυτογνωσία. Είναι, σύμφωνα με τους κριτικούς, ένα από τα λιγότερο γνωστά και ταυτόχρονα πιο λαμπρά έργα του Κάφκα.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΜΑΛΙΑ – ΕΙΡΗΝΗ ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ

Η ιστορία μιας σταγόνας

εκδ. Ιολκός, σελ. 320 – 20 ευρώ

Μια ιστορία αυτογνωσίας όπου κάθε κεφάλαιο δοσμένο με εντελώς πρωτότυπο τρόπο, εξελίσσεται σαν παραμύθι, αναμειγνύοντας και εναλλάσσοντας το «φανταστικό» με το πραγματικό έχοντας τα στοιχεία τής φύσης στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Είναι μία ιστορία ύμνος στη δημιουργικότητα και στην ομορφιά, η οποία μέσα από εικόνες που ξυπνούν όλες τις αισθήσεις, εμπνέει αισιοδοξία και σκορπίζει ευτυχία…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή