Μικροί μαθητές παίρνουν εισιτήριο για φεστιβάλ

Μικροί μαθητές παίρνουν εισιτήριο για φεστιβάλ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΣΙΝΕΜΑ. Στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νάουσας συμμετέχει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου Αττικής με την ταινία «;;;-»-»? !? ! (1,2,3…15)!!!», που θα διαγωνιστεί στο τμήμα ψηφιακών σπουδαστικών και νεανικών ταινιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Digital View South East Europe» και την κατηγορία πειραματικών ταινιών. Πρόκειται για ένα φιλμ κινουμένων σχεδίων διάρκειας περίπου τεσσάρων λεπτών, το οποίο εκτυλίσσεται μέσα σ’ ένα σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων. Τη σύλληψη, το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφουν εξ ολοκλήρου 17 μαθητές ηλικίας από 9 έως 11 ετών, οι οποίοι την προηγούμενη σχολική χρονιά συμμετείχαν στο μάθημα Εικαστικών του ολοήμερου απογευματινού προγράμματος, υπό την καθοδήγηση της Πωλίνας Ζιώγα. Η καλλιτέχνις δραστηριοποιείται κυρίως στον χώρο των νέων μέσων, ενώ έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδος.

Η ταινία θα προβληθεί την ερχόμενη Παρασκευή και ώρα 6 μ.μ. στην αίθουσα 3 του Δημοτικού Θεάτρου Νάουσας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της πόλης αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (www.niff.gr). Στόχος του τμήματος σπουδαστικών και νεανικών ταινιών «SEE Talents» είναι να στηρίξει νεαρούς κινηματογραφιστές που φοιτούν σε σχολεία και σχολές 23 χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και ερασιτέχνες έως 30 ετών, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο διεθνές κοινό, καθώς και να έρθουν σε επαφή με καταξιωμένες προσωπικότητες του σινεμά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή