Οι «Υπερήρωες» της Μαρίας Φραγκουδάκη στη Νέα Υόρκη

Οι «Υπερήρωες» της Μαρίας Φραγκουδάκη στη Νέα Υόρκη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τη χημεία,τη φαρμακολογία και τη διοίκηση επιχειρήσεων, στην τέχνη. Και από την Αθήνα και το Λονδίνο όπου σπούδασε, στη Νέα Υόρκη για καριέρα. Η Μαρία Φραγκουδάκη δεν φοβάται τις αλλαγές και δοκιμάζει την τύχη της σε μια δύσκολη πόλη, έχοντας ως όπλο την αποφασιστικότητα και την ευαισθησία.

Μεταφυσικές δυνάμεις

Η γεννημένη το 1983 ζωγράφος, πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο έκθεση στην γκαλερί «One art Space» στο Μανχάταν. Παρουσιάζει λάδια, ακρυλικά και κολάζ σε ένα αφιέρωμα που έχει τίτλο «Superheroes». Γιατί ένα αφιέρωμα στους υπερήρωες;

«Οποιος μετακομίζει στη Νέα Υόρκη και κάνει μια καινούργια αρχή, έχει συχνά την αίσθηση ότι πρέπει να έχει υπερφυσικές ικανότητες για να τα καταφέρει» μας λέει στο τηλέφωνο. «Ετσι, καταπιάστηκα με αυτό το θέμα που παραπέμπει σε κόμικς αλλά το διαχειρίστηκα με όρους ζωγραφικούς. Οταν ζεις μέσα στη ρευστότητα μιας μητρόπολης, τότε έχεις ανάγκη από σταθερά σημεία αναφοράς στη δύναμη, το σθένος, το πείσμα» τονίζει, ενώ στα έργα της βρίσκουμε ατάκες του διάσημου Hulk και άλλων υπερηρώων: «My attitude is based on how you treat me» είναι μια από τις φράσεις τους που φιγουράρουν στους πίνακες, κάτι που εν πολλοίς ισχύει στη Νέα Υόρκη.

Αλλαγή πορείας

Η νεαρή καλλιτέχνις, ζωγράφιζε από μικρή, αλλά δεν είχε πάρει την απόφαση να ακολουθήσει τη δημιουργική της κλίση. Αντ’ αυτού δούλεψε σε φαρμακευτικές εταιρείες αλλά μετά από λίγο κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει: «Διαπίστωσα ότι η καθημερινότητα με διέλυε. Ενιωθα μια μοναξιά που με ενοχλούσε, παρότι εργαζόμουν με πολύ κόσμο. Και έτσι έκανα τη στροφή προς την ζωγραφική που πάντα αγαπούσα. Τώρα μπορεί να εργάζομαι κλεισμένη στο ατελιέ μου αλλά δεν νιώθω καθόλου μοναξιά. Αντιθέτως η συγκέντρωση στο αντικείμενο της ζωγραφικής με βάζει σε έναν άλλο κόσμο».

Η πρώτη της έκθεση έγινε στην γκαλερί Σκουφά. «Τόσο στην Αθήνα όσο και στην Νέα Υόρκη άκουσα θετικά σχόλια, κάτι που μου δίνει πολύ κουράγιο για να συνεχίσω και να εργάζομαι με ενθουσιασμό». Η έκθεσή της στο Μανχάταν θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή