ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΑΤΖΕΝΤΑ

– Η παράσταση «Julius» της ομάδας Χρώμα, σε κείμενο και σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Χατζή, μεταφέρεται στο Βυρσοδεψείο (Ορφέως 174), κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 8.30 μ.μ.

– Εκδήλωση με αφορμή την απόκτηση του αρχείου του λογοτέχνη Βαγγέλη Ραπτόπουλου από τη Γεννάδειο βιβλιοθήκη και ομιλητές τους Β. Βασιλικό, Α. Ζήρα και Α. Πανσέληνο, 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο Cotsen Hall (Αναπήρων Πολέμου 9).

– Το έργο της Κατερίνας Γιαννάκου «Μια κανονική μέρα» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, 9 μ.μ. στο θέατρο «Olvio» (Φαλαισίας 7).

– Παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Παναγιωτόπουλου «Η βία της ανεργίας» (εκδ. Αλεξάνδρεια) στις 8.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24).

– Παρουσίαση του ημερολογίου «Παιδιά του  κόσμου» (εκδ. Γκοβόστη) στις 8 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο.

– Το έργο της Βιρτζίνια Γουλφ «Τα Κύματα» επιστρέφει στο Σύγχρονο Θέατρο (Ευμολπιδών 45), στις 9 μ.μ. σε σκηνοθεσία Αγγελίτας Τσούγκου.

– Συνεχίζεται η έκθεση «Λεονάρντο ντα Βίντσι: Ο Ανθρωπος, Ο Εφευρέτης, Η Ιδιοφυΐα» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» (Πειραιώς 254).

– Ομιλία του ακαδημαϊκού Πάνου Α. Λιγομενίδη με θέμα «Η επιστήμη της Πληροφορίας και η ενότητα της γνώσης», 7 μ.μ. στην Ακαδημία Αθηνών.

– Η παράσταση «Μπετόν» του Τόμας Μπέρνχαρντ παρουσιάζεται σε σκηνοθετική επιμέλεια Μαρίας Γίτσα, Δευτέρα και Τρίτη στις 9 μ.μ. στο Beton7 (Πύδνας 7).

– Παρουσίαση του βιβλίου του Νότη Μαυρουδή «Περί ελληνικού τραγουδιού το ανάγνωσμα» στον χώρο των εκδόσεων Γαβριηλίδης (Αγ. Ειρήνης 17), στις 8.30 μ.μ.

– Συναυλία του συγκροτήματος JazzMatazz με τη συμμετοχή των Athens Swing Cats, 10.30 μ.μ. στο Faust (Καλαμιώτου 11).

– Πρεμιέρα της παράστασης «Δεν είμαι αυτός που γερνάει μαζί μου…» σε κείμενο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Χούντα, στις 9 μ.μ. στο θέατρο Βικτώρια (Μαγνησίας 5).

– Εκθεση αφίσας και ντοκουμέντων για τα 40 χρόνια από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου εγκαινιάζεται στις 7.30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων  «Μελίνα» (Ηρακλειδών 66).