ΠΡΟΣΩΠΑ

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Walt Disney ανακοίνωσε ότι η επόμενη ταινία «Star Wars» θα βγει στις αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με το BBC. Η Disney εξαγόρασε πέρυσι τη Lucasfilm, την εταιρεία πίσω από τον «Πόλεμο των Αστρων», από τον δημιουργό της και σκηνοθέτη Τζορτζ Λούκας (φωτ.) έναντι 4 δισ. δολαρίων με την υποχρέωση να κάνει τουλάχιστον τρεις νέες ταινίες, συνέχεια της σειράς.

…Στα 50 της χρόνια, πλέον, η Αμερικανίδα Ντόνα Ταρτ (φωτ.) είναι η συγγραφέας μεγάλων μπεστ σέλερ. Με μόνο τρία μυθιστορήματα στο ενεργητικό της, η Ντόνα Ταρτ ξέρει να κρατάει τη θέση της στη σύγχρονη λογοτεχνία και το αποδεικνύει με το νέο της βιβλίο «The Goldfinch», το οποίο σκαρφάλωσε στο Νο1 της λίστας των 100 καλύτερων βιβλίων για το 2013 σύμφωνα με το Amazon. Είναι η ιστορία ενός 14χρονου αγοριού που αγωνίζεται να ισορροπήσει στη ζωή μετά τον θάνατο της μητέρας του. Εκατοντάδων σελίδων, το νέο βιβλίο της Ντόνα Ταρτ έρχεται να συναντήσει το μεγάλο κοινό της που την ακολουθεί από το 1992, όταν είχε κυκλοφορήσει το «The Secret History». Κυκλοφορεί ένα μεγάλο μυθιστόρημα ανά δεκαετία.

…Εναν ολόκληρο θησαυρό ενθυμημάτων περιλαμβάνει το αρχείο της αξέχαστης ηθοποιού Βίβιαν Λι (φωτ.), το οποίο απέκτησε πρόσφατα το Μουσείο Victoria & Albert του Λονδίνου. Το αρχείο αποτελείται από πολλά αντικείμενα που δεν έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας, όπως την ερωτική αλληλογραφία ανάμεσα στη Βίβιαν Λι και τον Λόρενς Ολίβιε, ημερολόγια, φωτογραφίες, σενάρια και βραβεία. Το αρχείο παραδόθηκε από τα εγγόνια της ηθοποιού. Η Βίβιαν Λι είχε το πάθος της αρχειοθέτησης. Με σχολαστικότητα είχε καταγράψει 7.500 επιστολές που της είχαν σταλεί. Το αρχείο θα είναι σύντομα διαθέσιμο σε ερευνητές.

…Μεγάλο κοινό διεθνώς έχει κατακτήσει ο 36χρονος Ιταλός τενόρος Βιτόριο Γκριγκόλο (φωτ.). Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ «Ave Maria», το οποίο περιλαμβάνει κομμάτια πνευματικής και θρησκευτικής ομορφιάς, που συνδέονται με τα πρώτα βήματα του Γκριγκόλο στη χορωδία της Καπέλα Σιστίνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή