Ενας σαρκαστικός Πολάνσκι με μια ιστορία του Μαζόχ

Ενας σαρκαστικός Πολάνσκι με μια ιστορία του Μαζόχ

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αφροδίτη με τη γούνα

La Venus a la fourrure

**

ΕΡΩΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2013). Εγχρ. Διάρκεια: 95΄

Σκηνοθεσία: Ρομάν Πολάνσκι

Ερμηνείες: Ματιέ Αμαλρίκ, Εμανουέλ Σενιέ

Ο 80χρονος Ρομάν Πολάνσκι, που έχει πίσω του μια πολυτάραχη ζωή, μεταφέρει στην οθόνη το θεατρικό του Ντέιβιντ Αϊβς «Η Αφροδίτη με τη γούνα». Το έργο βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Λέοπολντ φον Μαζόχ.

Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο σύγχρονο Παρίσι. Ο Τομά, επιτυχημένος θεατρικός συγραφέας και σκηνοθέτης, αναζητάει πρωταγωνίστρια για το τελευταίο του έργο, την «Αφροδίτη με τη γούνα». Ενα βράδυ, την ώρα που ετοιμάζεται να φύγει από το θέατρο γιατί τον περιμένει η γυναίκα του στο σπίτι, εισβάλλει ορμητικά η Βάντα, μια ηθοποιός που ψάχνει για δουλειά. Στην οντισιόν που ακολουθεί, του ζητάει να μη διαβάζει απλώς τις ατάκες του ήρωα (ο οποίος στο έργο είναι αντιμέτωπος με την ηρωίδα που εκείνη θα ερμηνεύσει), αλλά ν’ ανέβει στη σκηνή και να υποδυθεί τον ρόλο του. Η οντισιόν εξελίσσεται σε μονομαχία στο σανίδι. Η γυναίκα υποτάσσει τον άντρα, που την εκλιπαρεί ζητώντας να γίνει σκλάβος της.

Ο Πολάνσκι, εμμονικός και σαρκαστικός όπως τον έχουμε συνηθίσει, επί της ουσίας αναμασάει κοινοτοπίες. Παραμένει όμως αξεπέραστος σκηνοθέτης. Σε αυτό το σανίδι το θέατρο θα ηττηθεί κατά κράτος από το σινεμά.

Αβάνα, Ατλαντίς, Γαλαξίας, Εμπασσυ, Ιλιον, Σινέ Χολαργός, Σπόρτιγκ

Ο εχθρός μου

**

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ (2013)

Εγχρ. Διάρκεια: 107΄

Η ιστορία εκτυλίσσεται στη γειτονιά μιας αθηναϊκής συνοικίας, κάποτε περιζήτητη, ενώ τώρα φοβισμένη. Βασικός ήρωάς της είναι ένας ιδεαλιστής πενηντάρης. Ενα βράδυ μπαίνουν στο σπίτι του διαρρήκτες και βιαστές. Την επομένη, ο νεοναζί γείτονάς του γίνεται ο καθοδηγητής του. Του Γιώργου Τσεμπερόπουλου. Με τον Μανώλη Μαυροματάκη.

Αλεξανδρα-Πατησιων, Ατλαντις, Βαρκιζα, Village -The mall, Φαληρο, Ρεντη-, Γλυφαδα, Δαναος, Κηφισια, Kosmopolis, Starcity, Ster, Τρια Αστερια

Free Βirds

ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ (2013)

Εγχρ. 3D, Διάρκεια: 92΄

Περιπέτεια και χιούμορ από τον animator Τζίμι Χέιγουορθ. Δύο γαλοπούλες μπαίνουν σε μια μηχανή του χρόνου για να γλιτώσουν από τον φούρνο μικροκυμάτων. Ταξιδεύουν στον 17ο αιώνα για ν’ αλλάξουν την παράδοση της χριστουγεννιάτικης ψητής γαλοπούλας, μήπως αλλάξει και η μοίρα τους.

Αελλω, Αθηναιον, Αθηναιον Cinepolis, Αιγλη, Ανοιξη, Βαρκιζα, Capitol, Village -ολα, Κηφισια, Νανα, Kosmopolis, Starcity, Σπορτιγκ, Ster, Τρια Αστερια, Φοιβος

Ο αυτοκράτορας

Εmperor

**

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΔΡΑΜΑ (2012)

Εγχρ. Διάρκεια: 105΄

Τίτλοι τέλους για ένα κεφάλαιο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο ισοπεδωμένο Τόκιο, όπου o Ντάγκλας Μακ Αρθουρ συμπληρώνει τον φάκελο για τα εγκλήματα πολέμου των Ιαπώνων. Οι Αμερικανοί θέλουν να τιμωρηθούν οι ένοχοι για τον βομβαρδισμό του Περλ Χάρμπορ. Ενας στρατηγός συμβάλλει για τη συνάντηση του Μακ Αρθουρ με τον αυτοκράτορα Χιροχίτο.

Αθηναιον Cinepolis, Αιγλη, Village -The mall, Φαληρο, Ρεντη-, Νανα

Gravity

***

ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ (2013)

Εγχρ. Διάρκεια: 91΄

Ενας άντρας και μια γυναίκα, αστροναύτες, αιωρούνται έξω από διαστημικό λεωφορείο τους στο κενό. Λίγο μετά, ο σκηνοθέτης του «Gravity», ο Αλφόνσο Κουαρόν, τους ρίχνει σ’ έναν εφιάλτη, προκαλώντας μια αίσθηση πνιγμού από ασφυξία. Με Σάντρα Μπούλοκ, Τζορτζ Κλούνεϊ.

Αελλω, Αθηναιον, Αθηναιον Cinepolis, Αιγλη, Βαρκιζα, Village-ολα, Κηφισια, Νανα, Kosmopolis, Starcity, Ster, Τρια Αστερια, Φοιβος, Μαγια, Σινεακ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή