ΑΤΖΕΝΤΑ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Συναυλία των Black Angels από το Τέξας, στις 8 μ.μ. στο Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209).

– Ομιλία του ακαδημαϊκού Βασιλείου Μαρκεζίνη με θέμα «Νέα Ελλάς, Νέες Ιδέες, Νέοι Ανθρωποι» στις 7 μ.μ. στην Αίγλη Ζαππείου.

– Ο Δημήτρης Δημητριάδης συζητεί με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τρίκα για τη σχέση ιστορίας και μυθιστορηματικής γραφής στις 8 μ.μ. στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο.

– Συνεχίζονται οι παραστάσεις της όπερας για παιδιά του Νίκου Κυπουργού «Προσοχή! Ο πρίγκιπας λερώνει» σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου, στις 11 π.μ. στο Θέατρο Ολύμπια.

– Ο Αγγλος συγγραφέας Τζόναθαν Κόου συζητεί με τη δημοσιογράφο Μαριλένα Αστραπέλλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, στις 7 μ.μ. (είσοδος με δελτία προτεραιότητας).

– Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Υπερώον» του Γιάννη Ρίτσου (εκδ. Κέδρος) στις 7 μ.μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) με ομιλητές τους Γ. Γιατρομανωλάκη, Δ. Κοσμόπουλο, Α. Κώττη και Γ. Δούκα.

– Προβολή του ντοκιμαντέρ του Markus Imhoof «More than honey» για τη σταδιακή εξαφάνιση των μελισσών στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σίνα 31). 

– Οι μύθοι του Αισώπου μετατρέπονται σε μουσικό παραμύθι από τον Δημήτρη Παπαδημητρίου με τη συμμετοχή της Καμεράτα, του Θεάτρου Σκιών Ηλία Καρελλά κ.ά., στις 8.30 μ.μ. στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

– Ομιλία της Ευγενίας Δρακοπούλου, διευθύντριας έρευνας στο Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του ΕΙΕ, με θέμα «Ελληνες ζωγράφοι θρησκευτικής τέχνης στην Ιταλία του 18ου και 19ου αιώνα», στις 7 μ.μ. στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο (Πατησίων 47).

– Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Τζίντου Κρισναμούρτι με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του «ΕΓΩ χωρίς ΕΓΩ» (εκδ. Καστανιώτη) στις 7 μ.μ. στο Public Συντάγματος.

– Παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αριστηνού «Ο θάνατος του είδους» (εκδ. Μικρή Αρκτος) στις 8.30 μ.μ. στον Ιανό (Σταδίου 24).

– Διάλεξη του θεατρολόγου Στέλλας Κουρμπανά με θέμα «O Βάγκνερ στην ελληνική λογοτεχνία του 19ου αιώνα. Βιζυηνός, Καβάφης» στην αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας.

– Πρεμιέρα της θεατρικής μεταφοράς του μυθιστορήματος της Ευγενίας Φακίνου «Το Τρένο των Νεφών» σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη στις 9 μ.μ. στο θέατρο «Τρένο στο Ρουφ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή