ΠΡΟΣΩΠΑ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο θεσμός των ετήσιων χριστουγεννιάτικων συναυλιών του Συλλόγου Φίλων Κτήματος Τατοΐου με στόχο την ενίσχυση του έργου του στο Τατόι που περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση μελετών αποκατάστασης για κτίρια του μοναδικού αυτού τόπου. Η υψίφωνος Βασιλική Καραγιάννη, ο βαρύτονος Χάρης Ανδριανός (φωτ.) και ο Δημήτρης Γιάκας στο πιάνο έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στην κατάμεστη και εορταστικά στολισμένη αίθουσα του Παρνασσού, παράγοντας ένα υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με άξονα γνωστές και αγαπημένες άριες από τον κόσμο της όπερας. Και του χρόνου!

…Προσωπικότητα στον κόσμο των εκδόσεων, ο Γαλλοαμερικανός, ρωσοεβραϊκής καταγωγής, συγγραφέας Αντρέ Σιφρίν (φωτ.) πέθανε στα 78 του χρόνια. Πατέρας του ήταν ο ιδρυτής του γαλλικού εκδοτικού οίκου «Pleiade» και στη συνέχεια του «Pantheon Books» στη Νέα Υόρκη, όπου η οικογένειά του μετανάστευσε στη διάρκεια του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Στα ελληνικά έχoυν κυκλοφορήσει τα βιβλία του «Εκδόσεις χωρίς εκδότες» (Πόλις, 1999 και Αιώρα, 2012) και «Οι λέξεις και το χρήμα», (Αιώρα, 2011).

…Και ξαφνικά ένα άλλο μεγάλο όνομα της διεθνούς αρχιτεκτονικής σκηνής ακούστηκε για σημαντικό αθηναϊκό πρότζεκτ! Πρόκειται για τον σερ Νόρμαν Φόστερ (φωτ.) ο οποίος φέρεται ως ο άνθρωπος που θα επιμεληθεί αρχιτεκτονικά την πρόταση της Lamda Development για την αξιοποίηση του Ελληνικού, εφόσον φυσικά επικρατήσει. Μάλιστα εμφανίζεται ως προσωπική επιλογή του ίδιου του κ. Σπύρου Λάτση…

…Με αφορμή τον εορτασμό των 90 χρόνων από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, ο Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας διοργανώνει απόψε στις 8.30 ρεσιτάλ με τη διάσημη σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου και τον διεθνώς αναγνωρισμένο πιανίστα Ronald Schneider. Το ρεσιτάλ που περιλαμβάνει αγαπημένες άριες, θα πραγματοποιηθεί στον φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός», όπου η Μαρία Κάλλας (φωτ.) τραγούδησε για πρώτη φορά σε μαθητική συναυλία το 1938, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή