Οι φουάρ της Σαγκάης επιμένουν

Οι φουάρ της Σαγκάης επιμένουν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού μετά πέντε «καθαρούς» μήνες εντοπίστηκε στη Σαγκάη τα τελευταία 24ωρα, όμως η κινεζική πόλη φαίνεται πως δεν θα αναβάλει τις μεγάλες εικαστικές εκθέσεις της που έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες μέρες. Οι δύο φουάρ της, η Art021 και η West Bund Art & Design Fair, που συνιστούν κάτι σαν αντίπαλο δέος στην Art Basel του Χονγκ Κονγκ, η οποία αναβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 15 και από τις 11 μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, αντιστοίχως.

Ωστόσο, εξίσου σημαντικό (αν όχι σημαντικότερο) πολιτιστικό γεγονός της πόλης είναι η λειτουργία του κολοσσιαίου Πύργου Τέχνης που εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο και θα φιλοξενήσει είκοσι διεθνείς γκαλερί στις 93.000 τετραγωνικά μέτρα του.

Παράλληλα, στη Σαγκάη «τρέχει» έως τις 15 Νοεμβρίου και ο λεγόμενος «Μήνας διεθνούς αγοράς τέχνης», με αρκετούς από τους ενδιαφερομένους να δηλώνουν σε διεθνή μέσα ότι οι φορολογικές ελαφρύνσεις που υπονοούνται από τους διοργανωτές είναι ασαφείς ή ανύπαρκτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή