«Πρωινάδικο» με όπερα, άστρα και υψηλή μαγειρική

«Πρωινάδικο» με όπερα, άστρα και υψηλή μαγειρική

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς θα ετοιμάσετε σούσι στα κάρβουνα, γύρο σε κύβους και κότσι γεμιστό με γκότζι μπέρι; Θα σας το εξηγήσει η σεφ Λέομπερ Στάιναρ, που μαγειρεύει για το τηλεοπτικό μαγκαζίνο με τίτλο «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ». Στο πλαίσιο του «3ο Διαδικτυακού Φεστιβάλ» της ΕΛΣ με τίτλο «Η μουσική του λόγου», που ξεκινά σε λίγες ημέρες (9/12), μια μουσική παρέα που δεν φοβάται το χιούμορ αναλαμβάνει να συνδυάσει το ύφος ενός πρωινού σόου με την πληθωρικότητα της όπερας, ειδικά για το κοινό της συγκεκριμένης ψηφιακής διοργάνωσης.

Οι κωμικές «Μουσικές ΚαλημέρΕΛΣ» (πρεμιέρα 30/12) διαθέτουν παρουσιαστή, συνεργάτη επί επιστημονικών θεμάτων –τον stand up κωμικό και λιμπρετίστα Δημήτρη Δημόπουλο–, δημοσιογράφο, σεφ, αστρολόγο και αστέρα της σκηνής –τη μεσόφωνο Μαργαρίτα Συγγενιώτου– ενώ από το τηλέφωνο παρεμβαίνει ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου.

Αυτή η χαριτωμένη προσομοίωση πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής είναι μία από τις πέντε ιστορίες μικρού μήκους που απαρτίζουν το πρόγραμμα του νέου ψηφιακού φεστιβάλ της Λυρικής, και συνδυάζουν την τέχνη της εικόνας με τη δύναμη της μουσικής και του αφηγηματικού λόγου. Πρόκειται για πέντε μουσικά έργα διαφορετικής θεματολογίας και αισθητικής προσέγγισης, ο δε τρόπος που προσεγγίζονται καλλιτεχνικά προτείνει νέες αναγνώσεις τους.

Το όνειρο και η φαντασίωση της «Εξαϋλωμένης νύχτας» του Αρνολντ Σένμπεργκ συναντούν τις εξομολογήσεις ανθρώπων σε εγκαταλελειμμένα κτίρια στην υπνωτική σύνθεση «Mich nicht» του Νίκου Ιωακείμ και τις αναμνήσεις της «Γυναίκας με τα μαύρα» στο μονόδραμα «Η κυρία του σεληνόφωτος» του Γιώργου Σισιλιάνου, ενώ το νανούρισμα του Ταρκουίνιο Μέρουλα περνάει από μητέρα σε μητέρα μέσα στη σύγχρονη Αθήνα. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, Γιώργος Κουμεντάκης.

Οι προβολές των βίντεο του φεστιβάλ θα ολοκληρωθούν στις 6 Ιανουαρίου 2021 και θα παραμείνουν διαθέσιμες για το κοινό για 30 ημέρες μετά την πρεμιέρα τους. Οι προβολές θα πραγματοποιούνται από το nationalopera.gr και μέσω των σελίδων της ΕΛΣ σε Facebook και YouTube, καθώς και από τον ιστότοπο του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού digitalculture.gov.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή