Πώς το φως του Παρθενώνα έδεσε τον Τζορτζ Κλούνεϊ με την Αμάλ

Πώς το φως του Παρθενώνα έδεσε τον Τζορτζ Κλούνεϊ με την Αμάλ

Τι δώρο σκέπτεται να κάνει στον Μπόρις Τζόνσον ο Αμερικανός σταρ του Χόλιγουντ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φως των ελληνικών μαρμάρων του Παρθενώνα φώτισε την Αμάλ Αλαμουντίν στα μάτια του Τζορτζ Κλούνεϊ κάνοντάς τον να δεθεί μαζί της για πάντα, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Αμερικανός ηθοποιός, αν και έκανε και τον σημερινό πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον να αποκαλέσει τον κ. Κλούνεϊ «Χίτλερ».

Σε εκτενή συνέντευξη στη βρετανική εφημερίδα Observer επ’ ευκαιρία της νέας ταινίας The Midnight Sky που κάνει την πρεμιέρα της την Τετάρτη στο Netflix, ο κ. Κλούνεϊ είπε πως η εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο ήταν η αφορμή για να εκτιμήσει τη σημερινή σύζυγό του, Αμάλ, που ως δικηγόρος είχε εμπλακεί στην προσπάθεια επαναπατρισμού των γλυπτών από την Αγγλία.

Πίσω στο 2014, όταν ο κ. Κλούνεϊ είχε πάει στο Λονδίνο για να προωθήσει μια ταινία που αναφερόταν σε μνημεία, ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης εξέφρασε την άποψη ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα θα πρέπει να επανενωθούν με το μνημείο, κατόπιν έξυπνης ερώτησης από ανταποκριτή ελληνικού μέσου ενημέρωσης.

Τον ίδιο καιρό έβλεπε κρυφά την Αμάλ, που είχε προσληφθεί, όπως θυμάται, από την ελληνική κυβέρνηση για να στηρίξει το ελληνικό αίτημα. Ο κ. Κλούνεϊ αποκάλυψε ότι το ίδιο βράδυ η Αμάλ τού τόνισε ότι το θέμα που ο Αμερικανός σταρ είχε θίξει αποτελούσε και αντικείμενο της δουλειάς της σε συνεργασία με την Αθήνα, προσφέροντάς του πολύ πλούσιο πληροφοριακό υλικό σχετικά.

Όπως μάλιστα επισημαίνει η εφημερίδα, ήταν συζητήσεις όπως αυτή για τα Γλυπτά του Παρθενώνα που έβαλαν το ζευγάρι στον δρόμο για τoν γάμο τους, που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του 2014 στην Ιταλία.
 
Βεβαίως, προσθέτει στη συνέντευξη ο σταρ του Χόλιγουντ, η ίδια δήλωσή του το 2014 προκάλεσε και επίθεση σε βάρος του από τον τότε δήμαρχο του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον που σήμερα είναι πρωθυπουργός της Βρετανίας: «Ήταν τότε που ο σημερινός σας πρωθυπουργός με κυριολεκτικά με συνέκρινε με τον Αδόλφο Χίτλερ» υπενθύμισε στον Observer ο κ. Κλούνεϊ.

Ο κ. Τζόνσον σε μια ακόμη έξαρση λαϊκισμού είχε χαρακτηρίσει τον κ. Κλούνεϊ «κλέφτη των τεχνών σαν τον Χίτλερ», επειδή ο ηγέτης των Ναζί ήταν υπεύθυνος και για την κλοπή χιλιάδων έργων τέχνης. «Ακόμη με κάνει και γελάω, ήταν κάπως… τραβηγμένο», είπε στη συνέντευξή του ο κ. Κλούνεϊ.

«Άρα κατά κάποιον τρόπο οφείλετε και στον Μπόρις Τζόνσον τον γάμο σας,» του λέει ο δημοσιογράφος Τομ Λαμόντ που του πήρε τη συνέντευξη. «Ναι,» απάντησε γελώντας ο Αμερικανός ηθοποιός, «και για δώρο θα του στείλω μια χτένα!» 

Ο κ. Κλούνεϊ, που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο ίδιος στη νέα ταινία, υποχρεώθηκε να χάσει περί τα 12 κιλά για τον ρόλο του και τελικά να φτάσει στο νοσοκομείο με στομαχικούς πόνους και διάγνωση για παγκρεατίτιδα. Τώρα πάντως φαίνεται και πάλι σε καλή φόρμα, τόσο αυτός όσο και το χιούμορ του.

Πηγή: The Observer

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή