ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

ΕΚΤΑΚΤΩΣ
Προτάσεις για τις μέρες του lockdown

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πρωτοχρονιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τα πτερόεντα δώρα» θα αναγνώσει σήμερα τηλεφωνικά ο σκηνοθέτης της ομάδας παραστατικών τεχνών «προΤΑΣΗ» Δημήτρης Φοινίτσης σε ανθρώπους που δεν δύνανται να το διαβάσουν ή δεν έχουν κάποιον να τους το αφηγηθεί. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση [email protected], γράφοντας το όνομα του ανθρώπου που επιθυμούν να δεχθεί την κλήση και τον λόγο για τον οποίο τον σκέφτηκαν, αφού προηγουμένως τον έχουν ενημερώσει σχετικά. Τα τηλεφωνήματα θα γίνουν σήμερα μεταξύ 6-8 μ.μ. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Με αφορμή ένα «αναπάντεχο» τηλεφώνημα που θα δεχθεί από μια οικογένεια στη διάρκεια της έκτακτης εκπομπής του στο Δεύτερο Πρόγραμμα, ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαζί με 25 επιφανείς εκπροσώπους του ελληνικού τραγουδιού, παρουσιάζουν απόψε στις 10 μ.μ. ένα πρωτοχρονιάτικο ραδιοφωνικό βαριετέ, στέλνοντας «αγκαλιές, κάλαντα και ευχές σε εκείνην, αλλά και σε όλες τις ελληνικές οικογένειες που υποδέχονται το 2021 μοναχικά ή με παρέα». Η εκπομπή θα μεταδοθεί από τους 103,7 μεγάκυκλους και διαδικτυακά, από το webradio.ert.gr/deftero. 

Γυρισμένο στον αρχαίο ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το μουσικό κινηματογράφημα με το νέο έργο του Δημήτρη Παπαδημητρίου «Παραλλαγές πάνω σε μιαν αχτίδα», που βασίζεται στο ομότιτλο ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη, θα παρουσιαστεί την Πρωτοχρονιά στις 5 μ.μ. από την ΕΡΤ2, σε σκηνοθεσία Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα. Θα ακουστεί σε παγκόσμια πρώτη εκτέλεση και ο αγνώστου δημιουργού «ομηρικός ύμνος στον Ποσειδώνα», τον οποίο μελοποίησε ο συνθέτης. Ερμηνεύουν οι Κώστας Μακεδόνας, Βερόνικα Δαβάκη, Μυρσίνη Μαργαρίτη και Γιώργος Φλωράκης. Συμμετέχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή