Βανδαλίστηκε η «Απόδραση» του Μπάνκσι

Βανδαλίστηκε η «Απόδραση» του Μπάνκσι

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έμεινε αλώβητη για πολλές μέρες η πρόσφατη τοιχογραφία του γνωστού καλλιτέχνη δρόμου Μπάνκσι. Ο καλλιτέχνης είχε ζωγραφίσει πάνω στον τοίχο της πρώην φυλακής όπου είχε εκτίσει ποινή ο συγγραφέας Οσκαρ Ουάιλντ την «Απόδραση», την εικόνα ενός φυλακισμένου να κατεβαίνει τον τούβλινο τοίχο με ένα σχοινί φτιαγμένο από χαρτί που ξετυλίγεται από μια γραφομηχανή. Χθες το πρωί, όμως, αποκαλύφθηκε ότι η τοιχογραφία είχε εν μέρει βανδαλιστεί.

Αγνωστοι «έσβησαν» με κόκκινο χρώμα τη γραφομηχανή που ήταν στο τελείωμα του σχεδίου και άφησαν την υπογραφή «Team Robbo». Η υπογραφή θεωρείται ότι αναφέρεται στον επίσης καλλιτέχνη δρόμου King Robbo, με τον οποίο ο Μπάνκσι ήταν σε μακρόχρονη αντιδικία πριν από τον θάνατο του King Robbo το 2014. 

Η φυλακή του Ρέντινγκ στο Μπέρκσαϊρ έκλεισε το 2013 και από τότε υπάρχει έντονη δημόσια διαμάχη για το τι θα απογίνουν η έκταση και τα κτίρια. Αρκετοί γνωστοί καλλιτέχνες υποστηρίζουν τη μετατροπή της σε κέντρο τεχνών. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή