ΧΟΡΕΨΕΤΕ - ΧΟΡΕΨΕΤΕ

Το εορταστικό soundtrack του Διονύση Σαββόπουλου

Από το επετειακό αυτό podcast του Διονύση Σαββόπουλου παρελαύνουν τα πάντα:Παραδοσιακά, σμυρνέϊκά, τραγούδια του μεσοπολέμου και του άστεως, ελαφρά. Από τον Θεόφραστο Σακελλαρίδη, έως τον Μιχάλη Σουγιούλ και από τον Γιάννη Παπαϊωάννου έως τον Μίκη Θεοδωράκη. Και πολλά ακόμη. Ετερόκλητα αλλά και άπαντα ταιριαστά. Λόγω ημέρας και όχι μόνο.

to-eortastiko-soundtrack-toy-dionysi-savvopoyloy-561350746

Ένα ξεχωριστό επετειακό podcast, με τίτλο «Χορέψετε – Χορέψετε», ετοίμασε ο Διονύσης Σαββόπουλος, στο πλαίσιο δράσης της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Το podcast περιλαμβάνει τραγούδια του γλεντιού από το 1821 έως σήμερα, τα οποία παρουσιάζει με το μοναδικό του τρόπο ο τραγουδοποιός, αναδεικνύοντας την εορταστική διάσταση της ημέρας, ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Είναι διαθέσιμο από σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.greece2021.gr/xorepsete-xorepsete/

Το «Χορέψετε – Χορέψετε» αποτελεί το πρώτο από τα επετειακά podcast της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με το Διονύση Σαββόπουλο, με τίτλο «200 χρόνια κομμάτια», τα οποία είναι αφιερωμένα στη μουσική διαδρομή των δύο αιώνων της σύγχρονης Ελλάδας.

Για τη σειρά αυτή, ο Διονύσης Σαββόπουλος συνεργάστηκε με τον μουσικολόγο καθηγητή κ. Λάμπρο Λιάβα, το δημοσιογράφο, συλλέκτη και ερευνητή κ. Γιώργο Κοντογιάννη και το ζωγράφο Αλέξη Κυριτσόπουλο.