Ζωντανά και διαδικτυακά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Ζωντανά και διαδικτυακά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«You’re simply the best» θα τραγουδήσει το κοινό την Πέμπτη 24 Ιουνίου στην έναρξη του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η οποία θα γίνει με την ταινία «Τίνα» των Νταν Λίντσεϊ και Τι Τζέι Μάρτιν, μία διεισδυτική ματιά στη λαμπερή καριέρα και την εκρηκτική ζωή της Τίνα Τέρνερ. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί φέτος με δύο τρόπους: σε θερινούς κινηματογράφους στη Θεσσαλονίκη με τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων και online για χρήστες σε όλη την Ελλάδα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του online.filmfestival.gr. Η διοργάνωση θα προβάλει περίπου 150 ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα και τον κόσμο και περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα podcast, δύο αφιερώματα και τις αναπτυξιακές δράσεις της αγοράς. 

Οι «Ανοιχτοί ορίζοντες» και τα διαγωνιστικά τμήματα θα φιλοξενήσουν, όπως συνηθίζεται, την πρωτοπορία της πρόσφατης παγκόσμιας παραγωγής ντοκιμαντέρ. Συνολικά δεκατρείς ταινίες κάνουν παγκόσμια πρεμιέρα, οκτώ διεθνή πρεμιέρα και επτά ευρωπαϊκή πρεμιέρα στα διεθνή διαγωνιστικά μεγάλου μήκους, Newcomers και Film Forward. 

Για πρώτη χρονιά ο Χρυσός Αλέξανδρος Newcomers μετονομάζεται σε Χρυσός Αλέξανδρος Newcomers «Δημήτρης Εϊπίδης» και το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο αυξάνεται σε 10.000 ευρώ. 

Στον Δημήτρη Εϊπίδη, τον άνθρωπο που συνέδεσε το όνομά του με το ντοκιμαντέρ και το Φεστιβάλ, είναι αφιερωμένη και μια δίγλωσση ειδική έκδοση 232 σελίδων με κείμενα γνωστών προσωπικοτήτων του παγκόσμιου σινεμά και συνεργατών του, σπάνιες φωτογραφίες και υλικό από το προσωπικό του αρχείο. 

Ξεχωριστή στιγμή του Φεστιβάλ αποτελεί το αφιέρωμα σε ένα απίθανο δίδυμο σκηνοθετών: τα αδέρφια Λιούι και Νόα Κλόστερ από τις ΗΠΑ πειραματίζονται με το animation με έναν μοναδικό τρόπο, εμπνέονται από την ποπ κουλτούρα και τους ανθρώπους που συναντούν στην καθημερινότητά τους και δημιουργούν διασκεδαστικά και πρωτοποριακά ντοκιμαντέρ animation. Νέα προσθήκη της διοργάνωσης είναι ένα τμήμα αφιερωμένο στα podcast. Περιλαμβάνει ένα διαγωνιστικό τμήμα με 23 ελληνόφωνα και αγγλόφωνα podcast, ένα τμήμα εκτός συναγωνισμού με 13 ελληνόφωνα podcast, το τμήμα Special Podcasting με δύο ξεχωριστά podcast από τις ΗΠΑ και τη Δανία, καθώς και ειδικά podcast του Φεστιβάλ αποκλειστικά για την 23η διοργάνωση. Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή