ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρόσωπα της Τρίτης

Πρόσωπα της Τρίτης

Σε δίκη παραπέμπεται ο Βέλγος καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ (φωτ.) με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία και προσβολή της αιδούς, έπειτα από καταγγελίες που έκαναν εναντίον του χορευτές του θιάσου του, Troubleyn. Τον γνωστό, αμφιλεγόμενο, καλλιτέχνη, που για λίγο υπήρξε καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών το 2016, είχαν καταγγείλει το 2018 περίπου 20 πρώην χορευτές και χορεύτριες του θιάσου του με ανοικτή επιστολή, στην οποία είχαν επισημάνει τις «ταπεινώσεις» που υπέστησαν καθώς και εκβιασμό σεξουαλικού χαρακτήρα. O καλλιτέχνης φέρεται να καλούσε στο σπίτι του καλλιτέχνες και να τους προσέγγιζε σεξουαλικά προσφέροντάς τους μετά χρήματα. Οσοι δεν αποδέχονταν τις προσκλήσεις του και τα χρήματα έβλεπαν τον ρόλο τους να περιορίζεται. 

(…) Επιμένει, όπως όλα δείχνουν, στην απόφασή του να αποσυρθεί μετά την επόμενη ταινία του ο Κουέντιν Ταραντίνο. Ο σπουδαίος Αμερικανός σκηνοθέτης έχει δηλώσει την επιθυμία η δέκατη ταινία της καριέρας του να είναι και η τελευταία, κάτι το οποίο υποστήριξε ξανά σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή του Μπιλ Μέιχερ.

(…) Εντονο άρωμα από την εποχή των Ξύλινων Σπαθιών έχει η «Αννα», το νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα προαναγγέλλοντας το επερχόμενο άλμπουμ του δημοφιλούς καλλιτέχνη. Εδώ ο Παυλίδης περιγράφει μια γυναίκα εξωστρεφή, μυστηριώδη και ανεξάρτητη.